In verband met Hemelvaartsdag is het kantoor van OOM gesloten op 9 en 10 mei. Op 13 mei zijn wij weer bereikbaar. U kunt uw vraag stellen via info@oom.nl of vergoedingen@oom.nl, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Doorverwijzen

Hoe verwijs ik mijn werknemer naar de juiste hulp of training?

Wil je laaggeletterdheid in jouw bedrijf aanpakken? Deze websites kunnen je verder helpen: 

  • www.lezenenschrijven.nl/voor-organisaties 
    De adviseurs van de Stichting Lezen en Schrijven kunnen je helpen bij het vinden, bereiken en opleiden van werknemers die moeite hebben met taal, rekenen en/of het omgaan met computer of smartphone. Daarbij bieden zij verschillende instrumenten, materialen en trainingen aan om laaggeletterdheid in je bedrijf aan te pakken. 

  • www.ikwilleren.nl 
    Werknemers kunnen op deze website aangeven waar zij hulp bij nodig hebben. Denk aan solliciteren, computeren, geldzaken, rekenen of taal. Een Taalhuis, Taalpunt, bibliotheek of school in de buurt neemt daarna contact op om de mogelijkheden te bespreken. Werknemers zonder e-mailadres kunnen bellen naar Startpunt Ik wil leren via 0800 - 023 44 44.     

  • www.hetinformatiepunt.nl 
    Ook op deze website kunnen werknemers meer te weten komen of hulp krijgen als het gaat om taal, rekenen, digitale vaardigheden, hun administratie, hun gezondheid, vervoer en wonen, etc. Op basis van hun postcode kunnen ze zelf zoeken naar gratis en lokaal advies of online informatie en oefenmateriaal. 

  • www.taalwerkt.nl 
    Op deze pagina van de Stichting Lezen en Schrijven vind je downloads en links naar feiten, tips, materialen en inspiratie over de aanpak van laaggeletterdheid op de werkvloer. Ook kun je de adviseurs van Taal werkt! vragen om een gratis presentatie hierover in jouw bedrijf. Tot eind 2024 kun je bovendien 8 uur gratis advies krijgen van Taal werkt! 

  • oom.nl/basisvaardigheden 
    Stimuleer je werknemer om kosteloos een training te volgen uit de cursuscatalogus van OOM. Er is een training voor werknemers met een Nederlandse achtergrond (NT1) en er zijn trainingen voor werknemers voor wie Nederlands een tweede taal is (NT2). Het aantal NT1-trainingen wordt de komende tijd uitgebreid.