Basisvaardigheden

Basisvaardigheden

Basisvaardigheden

Het lijkt misschien vanzelfsprekend. Dat je kunt lezen, schrijven en rekenen. Dat je op de computer kunt werken, de beginselen van je vak beheerst en weet hoe je je gedraagt in verschillende sociale situaties. Maar dat is het niet voor iedereen. Er zijn allerlei situaties denkbaar waardoor mensen hiaten hebben opgelopen in de ontwikkeling van hun basisvaardigheden. Denk aan gezondheidsproblemen, armoede of een migratieachtergrond.
 
Voor mensen met een gebrek aan basisvaardigheden is het lastig om zich te handhaven in de huidige maatschappij. Kennis is steeds belangrijker geworden. Alles moet steeds sneller en efficiënter en veel is geautomatiseerd. Mensen die moeite hebben met de basisvaardigheden, kunnen lastig meekomen. Daardoor lopen zij meer risico op bijvoorbeeld het verliezen van hun baan, op armoede en schulden en problemen met hun gezondheid.

Daarom bieden we jou, een gratis cursus aan. Kies hiervoor een cursus uit onze cursuscatalogus met een BVH-code. OOM regelt vervolgens de administratie en kosten. Iedereen die in de metaalbewerking werkt kan hier gebruik van maken. 

Hoe werkt het?

  1. Kies een cursus met een BVH-code uit onderstaand aanbod of kijk hier voor een totaaloverzicht
  2. Download het aanmeldformulier, vul dit in en stuur het naar: projectbureau@oom.nl
  3. OOM neemt (vanaf 2 januari 2024) contact op om de aanmelding te bevestigen. 

De trainingen worden deels bekostigd vanuit de subsidieregeling MDIEU van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met: projectbureau@oom.nl of 0172-521 553​