In verband met een gepland onderhoud zijn de websites van OOM op woensdag 29 mei vanaf 17:00 verminderd bereikbaar. Excuses voor het ongemak. U kunt uw vraag stellen via info@oom.nl of vergoedingen@oom.nl, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Praktijkopleider? Laat je ‘ns coachen

Nieuwsbrief september

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Praktijkopleider? Laat je ‘ns coachen

Houd je begeleidingsvaardigheden tegen het licht in dit coachtraject speciaal voor praktijkopleiders. En kom snel te weten hoe jij jouw leerlingen optimaal begeleidt, zonder dat het je te veel energie kost.

Als praktijkopleider heb je misschien wel de mooiste taak in het bedrijf: jonge mensen begeleiden in hun ontwikkeling tot vakkracht. Een belangrijke, inspirerende maar soms ook lastige taak. Want geen leerling is hetzelfde. En, in de meeste gevallen sta je er alleen voor, want de meeste praktijkopleiders hebben geen directe collega’s.
 
Tips en inspiratie
Daarom is het goed om zo nu en dan eens te kijken of het nog lekker loopt in jouw begeleidingspraktijk. Zijn er dingen waar je tegenaan loopt? Die je meer energie kosten dan nodig? Kun je wel wat tips en inspiratie gebruiken? En vind je het leuk om met collega’s te praten en ervaringen uit te wisselen? Dan is het Coachtraject voor praktijkopleiders iets voor jou.
 
Coachtraject voor praktijkopleiders
Het Coachtraject voor praktijkopleiders is een kort en intensief traject van 6 bijeenkomsten van 3 groepsbijeenkomsten met praktijkopleiders uit de regio en 3 individuele gesprekken met een coach. Voor je van start gaat, vul je een vragenlijst in, een zogenaamde Persoonlijke Profiel Analyse. Aan de hand van de uitkomsten stel je tijdens een intakegesprek je ontwikkelpunten vast. Hier ga je tijdens de individuele coachgesprekken mee aan de slag. In de groepsgesprekken met de andere praktijkopleiders zal het gaan over coachings- en begeleidingsvaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan: motiveren van leerlingen, belevingswereld van jongeren, communicatie, gespreksvoering, voortgangsbewaking van de opleiding, etc.
 
Handig netwerk
Dit coachtraject geeft je meer inzicht in jouw rol en functioneren als praktijkopleider. Je ontvangt samenvattingen van de bijeenkomsten met checklists en do’s en don’ts voor je begeleidingspraktijk. Bovendien doe je een handig netwerk op van andere praktijkopleiders.

Doe je mee?
Kijk in onze activiteitenkalender waar en wanneer er weer een Coachtraject voor praktijkopleiders wordt georganiseerd en schrijf je in!