Sparren met P&O-collega’s uit andere bedrijven

Nieuwsbrief september

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Sparren met P&O-collega’s uit andere bedrijven

Binnenkort start er op verschillende locaties in Nederland weer een OOM café voor P&O. Wat is het en wat heb je eraan? Het OOM café voor P&O in 5 vragen.

1. Wat is het OOM-café voor P&O ook alweer?
Een serie van 7 bijeenkomsten in de regio, waar je onder begeleiding van een professional en een dagthema praktijkervaringen deelt met hr-collega’s. De data en locaties bepaal je met elkaar tijdens de eerste bijeenkomst. Dat geldt ook voor de dagthema’s, zoals werving, verzuim, functieprofielen en functioneringsgesprekken.

2. Waarom zou ik eraan deelnemen?
In veel mkb-metaalbedrijven is er één persoon verantwoordelijk voor P&O. Dan is het fijn om met collega’s uit vergelijkbare bedrijven te kunnen sparren over P&O-onderwerpen. Maar ook om daarover meer te leren. Het is dus een laagdrempelige manier om je P&O-kennis te toetsen en uit te breiden. 

3. Hoe zien de bijeenkomsten eruit?
De data en locaties bepaal je met elkaar. Bijvoorbeeld 1 dagdeel van 16.00 tot 20.00 uur in de 6 weken, in een bedrijf van steeds een andere deelnemer. Soms verzorgt de gastheer of gastvrouw dan een rondleiding en een maaltijd. Tussendoor gaan jullie in gesprek over het dagthema, met of zonder gastspreker.

4. Wat levert het OOM-café voor P&O mij op?
Het is leuk en leerzaam om van elkaar te horen hoe je bepaalde P&O-zaken aanpakt. Je steekt altijd iets van de bijeenkomsten op en blijft op de hoogte van ontwikkelingen op gebied van personeelszaken. Bovendien is het fijn om ervaringen te kunnen delen.

5. Wat gebeurt er na de bijeenkomsten?
Vaak blijven de deelnemers van het OOM-café voor P&O na de bijeenkomsten met elkaar in contact. Bijvoorbeeld met een WhatsAppgroep, waarin ze elkaar vragen kunnen stellen. Er ontstaat vaak een stevig netwerk, waarin de deelnemers elkaar blijven helpen met P&O-vragen. 

De kosten voor het OOM-café voor P&O worden vergoed uit het Ontwikkelbudget. Kijk op onze activiteitenkalender om te zien wanneer er een OOM-café voor P&O begint in jouw regio.