oZone nu ook beschikbaar voor mkb-metaal

Nieuwsbrief januari

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

oZone nu ook beschikbaar voor mkb-metaal

De online leeromgeving oZone, die werd ontwikkeld door opleidingsfonds A+O Metalektro, is binnenkort ook beschikbaar voor alle bedrijven die bij OOM zijn aangesloten.

Vorige week donderdag ondertekenden onze directeur Erik Yperlaan en directeur Saskia Görtz van opleidingsfonds A+O Metalektro een samenwerkingsovereenkomst over oZone. Daarmee wordt deze gebruiksvriendelijke online leeromgeving het komende jaar kosteloos beschikbaar voor alle bedrijven die bij OOM zijn aangesloten.
 
Technisch vakmanschap vergroten
Ozone is door A+O Metalektro speciaal ontwikkeld voor bedrijven in de techniek. Het heeft als doel om het technisch vakmanschap van medewerkers te vergroten, om leren in organisaties te vergemakkelijken en om meer technische kennis te delen tussen medewerkers, tussen bedrijven en tussen bedrijven en het onderwijs.
 
Bibliotheek met modules
oZone biedt daartoe een bibliotheek, gevuld met modules voor de technische sector. Denk aan leermodules over meten, tekeninglezen, CNC-verspanen, kanten, veilig werken met de heftruck en Arbowet en –regelgeving. Voor deze bibliotheek wordt voortdurend nieuwe content ontwikkeld voor en door bedrijven.

Zelf leerpaden maken
Leidinggevenden, hr-medewerkers en praktijkopleiders kunnen de modules uit de basisbibliotheek eenvoudig aanpassen aan de eigen, bedrijfsspecifieke situatie. Met een ‘auteurstool’ kunnen zij gemakkelijk eigen lesmodules ontwikkelen, die zij indien gewenst kunnen delen met andere bedrijven in de openbare oZone bibliotheek. Bovendien kunnen ze leerpaden maken, afgestemd op functies, teams of werkplekken in de organisatie en de voortgang van medewerkers volgen. 
 
Halen én brengen
Erik Yperlaan is blij met de samenwerking met A+O Metalektro. ‘Bij onze bedrijven zit veel kennis. oZone is een mooi instrument om die kennis inzichtelijk te maken, te structureren en te delen. Dit pilotjaar bekijken we hoe het platform door onze bedrijven wordt gebruikt. oZone is gebaseerd op het principe van halen en brengen. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat bedrijven het platform ook verrijken met kennis. Als blijkt dat dat ook gebeurt, zetten we deze samenwerking met A+O Metalektro zeker voort.’
 
Versterken technische industrie
Behalve A+O Metalektro en OOM neemt ook OTIB deel aan oZone. Saskia Görtz: ‘Ik vind het heel mooi dat we met drie technische opleidingsfondsen samenwerken aan een platform waarop kennis toegankelijk wordt gemaakt. Samen versterken we de technische industrie en moderniseren we onze dienstverlening. Medewerkers hebben 24/7 toegang tot alle kennis die door de bedrijven gedeeld wordt. oZone maakt leren laagdrempeliger dan ooit.’
 
Geïnteresseerd in oZone?
Kijk voor meer informatie of het aanvragen van een demo op www.ozone.nl en maak je belangstelling kenbaar via een mail naar info@oom.nl.