Waarvoor je bij OOM kunt aankloppen?
Dat zie, hoor en lees je in de gratis webinar
Aan de slag met OOM. In anderhalf uur tijd maak je kennis met OOM en praten we je bij over onze dienstverlening. Zodat jij na afloop precies weet hoe je daar optimaal gebruik van kunt maken. Kijk op onze
activiteitenkalender voor de data en meld je aan.
Gratis trainingen basisvaardigheden
Wil jij dat je medewerkers kunnen blijven meebewegen met de snelle technologische ontwikkelingen? Zorg dan dat ze hun basisvaardigheden op peil houden. Bijvoorbeeld met ons trainingsaanbod basisvaardigheden, dat bestaat uit 150 trainingen op het gebied van digitale, vaktechnische en persoonlijke vaardigheden, Nederlandse taal en rekenen. Je medewerkers kunnen zo’n training nu
gratis volgen en zelf aanvragen op
oom.nl/basisvaardigheden.
SLIM-regeling voor samenwerkingsverbanden opent 2 juni
Ken je de SLIM-regeling? Deze subsidieregeling van het ministerie van SZW is bedoeld voor initiatieven gericht op stimuleren van leren en ontwikkelen in het mkb. De regeling kan door samenwerkingsverbanden in het mkb weer worden aangevraagd in de periode van 2 juni tot en met 30 juni 2025. Let op, vooraf registratie is nodig. Lees hier meer over de regeling. Hulp nodig?
Team SLIM van kennisorganisatie Katapult kan kosteloos ondersteunen bij een aanvraag.
Werken in de plaatbewerking. Daar maken wij samen werk van! (Oost)
In de wereld van de machinebouw, installatietechniek en elektrotechniek is maatwerk de norm – en plaatwerk is daarbij vaak het fundament. Of het nu gaat om een behuizing, montageframe of afschermkap: zonder vakmanschap geen kwaliteit.
Daarom nodigen wij u van harte uit voor een regionale bijeenkomst op 30 juni. Samen met collega-ondernemers uit de plaatwerksector gaan we in gesprek over het nijpende tekort aan vakmensen en de kansen die we samen kunnen benutten.
Klik hier voor meer informatie
Tweedaagse training kwalificerend beoordelen
Het roc is in het kader van de diplomering verantwoordelijk voor de eindbeoordeling –ook wel kwalificerende beoordeling- van hun studenten en dus uw stagiair (BOL) en leerlingwerknemer (BBL). Voor de uitvoering van de eindbeoordeling maakt het roc steeds meer gebruik van beoordelaars uit het bedrijfsleven. Immers wie kan er beter een aankomend vakman beoordelen dan het bedrijfsleven/de vakmensen zelf?
Om die beoordeling goed te kunnen doen is het belangrijk dat de beoordelaar uit het bedrijf over de juiste competenties beschikt. OOM vindt dit het ook van belang dat het kwaliteitsniveau van de praktijkbeoordelaar op peil blijft en organiseert daarom enkele trainingen verspreid over het land.
Lees meer