In verband met een gepland onderhoud zijn de websites van OOM op woensdag 29 mei vanaf 17:00 verminderd bereikbaar. Excuses voor het ongemak. U kunt uw vraag stellen via info@oom.nl of vergoedingen@oom.nl, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Het nieuwe Metaaljournaal gaat over werkplekleren

Nieuwsbrief september

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Het nieuwe Metaaljournaal gaat over werkplekleren

Verbaas je over de kracht van de werkplek als leeromgeving en stimuleer werkplekleren ook in jouw bedrijf met deze 3 tips uit het nieuwe Metaaljournaal.

Leren wordt steeds vaker op de werkplek georganiseerd. Steeds meer werkgevers zien er de voordelen én de noodzaak van in. Maar waarom is werkplekleren zo’n goed idee? En: hoe organiseer je het goed in je bedrijf? Dat en nog veel meer lees je in ons nieuwe Metaaljournaal.
 
Deze week op de mat
Komende week ligt ons najaarsnummer bij jou op de mat. Daarin vind je onder andere een uitgebreid interview met ‘Professor Werkplekleren’ Joseph Kessels, een themareportage vol praktische tips en tricks om met werkplekleren aan de slag te gaan en een beeldreportage over beroepen in de metaalbewerking, die op de werkvloer geleerd moeten worden omdat er geen opleiding voor is. Coquillegieten, bijvoorbeeld. Nooit van gehoord? Kijk in dit filmpje even binnen bij Huisman Non-Ferro Metaal B.V. in Nuenen om te zien hoe dat gaat.
 

 
3 tips om met werkplekleren te beginnen
Kun je niet wachten? Hierbij vast 3 tips om met werkplekleren te beginnen.
 
  1. Werk aan een veilige leeromgeving, waarin je medewerkers niet bang zijn om een fout te maken. Berisp hen dus niet, als er iets misgaat, maar bespreek rustig hoe het te voorkomen was geweest.
  2. Nodig medewerkers uit om na te denken over wat beter kan. Vraag nieuwe medewerkers bijvoorbeeld na de eerste week: wat valt je op, wat zou je anders doen als jij het hier voor het zeggen had?’
  3. Kijk op de website werkpleklerenindetechniek.nl voor praktische handvatten en tips om werkplekleren in je bedrijf te faciliteren.
Metaaljournaal niet ontvangen? Mail naar info@oom.nl.