Speciaal cursusaanbod voor de jacht- en scheepsbouw

Nieuwsbrief oktober

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Speciaal cursusaanbod voor de jacht- en scheepsbouw

Medewerkers van scheeps- en jachtbouwbedrijven bieden we deze winter een interessant cursusaanbod, gebaseerd op de opleidingsbehoeften in deze branche. Voor deze cursussen stellen we een bijzondere vergoeding beschikbaar. 

Het vaarseizoen is alweer afgelopen. Voor de jacht- en scheepsbouwbedrijven betekent dat het einde van een hectische tijd. De relatief rustige wintermaanden zijn een ideale periode om de vakkennis van de medewerkers bij te schaven. Daarom hebben we voor hen voor de komende winter 4 cursussen georganiseerd, namelijk:
 
  • Projectmanagement voor het maritiem mkb, op 6 februari in Sneek.
  • Keurmeester boordgasinstallaties pleziervaartuigen, charterschepen en kleine beroepsvaartuigen, op 20 maart in Naarden of op 27 maart in Sneek.
  • Onderhoud en reparatie aan motoren voor niet-dealerbedrijven.
  • Hybride voortstuwing en elektronica.
Voor deze cursussen stellen we een bijzondere vergoeding beschikbaar van 75 procent van de kosten, voor maximaal 2 personen per bedrijf tot een maximum van € 1.000 per medewerker. Mochten er meer dan 2 medewerkers deelnemen aan de cursus, dan kan voor hen de PTT worden ingezet, waarmee 50 procent van de kosten kan worden vergoed tot € 750,- p.p.
 
Inschrijven
De eerste cursus is al open voor inschrijving. De laatste drie nog niet, maar dat gebeurt op korte termijn. Houd voor data en locaties onze cursuscatalogus in de gaten, en meld je tijdig aan, want het aantal plaatsen is beperkt. 
 
Branchegerichte benadering
OOM werkt sinds enkele jaren branchegericht. Elk jaar zetten we enkele branches in de metaalbewerking centraal. Samen met de betreffende brancheorganisatie doen we onderzoek naar de belangrijkste technologische ontwikkelingen, in relatie tot de opleiding en ontwikkeling van de medewerkers, de beroepsopleidingen en de instroom. Zo vergaren we kennis van de branche en kunnen we gericht een impuls geven aan het vakmanschap. 
 
Kennisavonden
In 2018 waren de jacht- en scheepsbouw onderwerp van de jaarlijkse themaperiode. In het kader daarvan organiseerden we in samenwerking met de NJI 2 kennisavonden, waarop we de aanwezige werknemers en werkgevers uit de jacht- en scheepsbouw hebben gevraagd welke cursussen ze misten op hun vakgebied. Op basis daarvan hebben we bovenstaand cursusaanbod georganiseerd. Voor de winter van 2020-2021 zullen we dit nog uitbreiden met de cursussen Houtbewerking en Duurzaamheid polyester, composiet en lijm.
 
Meer lezen over dit cursusaanbod en de voorwaarden voor deze aanbieding? Ga naar onze cursuscatalogus.nl. Mis je een cursus of training op jouw vakgebied? Mail het onze projectleider activerend scholingsaanbod Nicole van Ham, n.vanham@oom.nl