Descotech Metal wint OOM Award

Nieuwsbrief mei

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Descotech Metal wint OOM Award

‘Als technicus moet je zorgen dat je op niveau blijft’, zegt eigenaar en praktijkopleider Benno Masselink van Descotech Metal uit Weerselo. Vorige week donderdag werd het bedrijf onderscheiden met de OOM Award 2021 voor de regio Overijssel.
 

Op 19 mei werd tijdens de jaarvergadering van District Oost van Koninklijke Metaalunie de winnaar bekendgemaakt van de OOM Award Oost. In de verkiezing van de meest actieve (metaal)leerbedrijven van Nederland bleef Descotech Metal uit Weerselo de 2 andere genomineerden bedrijven uit de regio voor. Dat waren Heass Metaal uit IJsselmuiden en Hofstede-Timmerman uit Staphorst.
 
Bekijk hier de video van OOM Award-winnaar Descotech Metal:


Leercheque
Benno Masselink, eigenaar en praktijkopleider van Descotech Metal: ‘We waren blij verrast dat we als winnaar uit de bus kwamen. We doen wat we doen en daar hoort opleiden bij. De technische ontwikkelingen gaan zo snel; je houdt ze gewoonweg niet bij als je je niet blijft ontwikkelen. Voor de leercheque hebben we al een bestemming: we gaan een leuke training organiseren om alle medewerkers met de nieuwe las-cobot te leren werken. Met daarna een borrel, om te proosten op de OOM Award. Want die onderscheiding komt niet alleen mij, maar alle medewerkers toe.’
 
Vakjury
De nominaties voor de OOM Awards worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid, het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden en de mate waarin er tijdens het werk geleerd wordt en de stimulans vanuit de werkgever hiervoor. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.