Leidinggeven aan ontwikkeling

Nieuwsbrief juni

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Leidinggeven aan ontwikkeling

Wat kun je als leidinggevende doen om ervoor te zorgen dat jouw medewerkers zich blijven ontwikkelen? De pilottraining Leidinggeven aan ontwikkeling geeft praktische handvatten en waardevolle inzichten.

Om adequaat te kunnen reageren op de snelle ontwikkelingen in de techniek en de markt, moeten jij en je medewerkers vlot nieuwe kennis kunnen opdoen en oude kennis kunnen loslaten. Daarvoor is een leercultuur in je bedrijf noodzakelijk.

Doe mee aan de pilot
Wil jij aan de slag met de leercultuur in jouw bedrijf? Doe dan mee aan de pilottraining Leidinggeven aan ontwikkeling. Daarin leer je wat jij als leidinggevende kunt doen om ervoor te zorgen dat voortdurend blijven leren in jouw bedrijf vanzelfsprekend wordt. De training is opgezet door 3 ervaren regiomanagers van OOM in samenwerking met IPV Training & Advies. Je hebt nu de kans om kosteloos mee te doen aan de pilot hiervoor. 

Wat je gaat doen
De training bestaat uit verschillende online en offline onderdelen die worden aangeboden over een periode van 4 maanden. Je start met het volgen van de e-learning Leercultuur op leerplatform oZone en het invullen van een Persoonlijke Profiel Analyse (PPA/DISC). De uitslag hiervan bespreek je in een online intakegesprek. Daarna volgt een offline trainingsdag op 5 oktober in Gorinchem, met vervolgens 2 online coaching-sessies, een intervisiegesprek en een eindpresentatie.

Wat je gaat leren
In de training:
  • Krijg je helderheid over jouw rol en verantwoordelijkheid op het gebied van leren in jouw bedrijf.
  • Ontwikkel je een eigen visie op leidinggeven gericht op ontwikkelen.
  • Leer je hoe je een rolmodel kunt zijn voor jouw medewerkers en hoe je reflecteert op je eigen gedrag. 
  • Krijg je inzicht in je eigen gedragsprofiel, in hoe je overkomt en hoe je verschillende communicatiestijlen kunt hanteren.
  • Leer je hoe je teamwaarden en doelen in kaart brengt om een sterker teamgevoel te creëren.
  • Stel je een verbeterplan op om de leercultuur in je bedrijf te versterken.
Iets voor jou?
Ben jij een leidinggevende, zit je al enkele jaren in deze rol zit maar heb je nog geen (of weinig) ondersteuning gehad op het ontwikkelen van je persoonlijke leiderschapscompetenties? Maar heb je wel een basistraining leidinggeven gevolgd? Dan ben je van harte uitgenodigd om aan de pilot deel te nemen.

Meld je aan
Lees meer over de training Leidinggeven aan ontwikkeling op onze activiteitenkalender en meld je aan.