In verband met een gepland onderhoud zijn de websites van OOM op woensdag 29 mei vanaf 17:00 verminderd bereikbaar. Excuses voor het ongemak. U kunt uw vraag stellen via info@oom.nl of vergoedingen@oom.nl, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

‘BOP is onmisbaar, wil je strategisch opleiden’

Nieuwsbrief juli

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

‘BOP is onmisbaar, wil je strategisch opleiden’

Sandra Wenger, hrm-adviseur bij Dutch Thermal Engineering (DTE), vroeg OOM om hulp bij het maken van een bedrijfsopleidingsplan (BOP). Hier lees je hoe ze door ons werd geholpen.

‘DTE NV is een wereldwijd opererend bedrijf dat koel-, verwarming- en tempereerinstallaties ontwikkelt en produceert voor verschillende toepassingen. We hebben zo’n 70 medewerkers, waaronder bbl-leerlingen. Ook komen er regelmatig bol-leerlingen over de vloer. We vinden het ontzettend leuk om jonge mensen enthousiast te maken voor techniek. Dat is soms een uitdaging. Ook wij zien soms bbl-leerlingen vertrekken na hun opleiding.
 
Strategisch opleiden
Opleiden speelde al een belangrijke rol in ons personeelsbeleid, maar nu willen we ons meer gaan richten op strategisch opleiden. Dat wil zeggen dat we de kennis en vaardigheden van onze medewerkers willen afstemmen op de strategie van ons bedrijf. Om die reden heb ik regiomanager Johan-Peter Leeuwenburg gevraagd om te helpen bij het maken van een bedrijfsopleidingsplan (BOP).
 
oZone
Johan-Peter gaf me via oZone een online workshop, die bestond uit 4 sessies. Daarin kwamen verschillende onderwerpen aan bod. Zoals budgetteren en het opstellen van persoonlijke ontwikkelingsplannen (POP) en studieovereenkomsten. Tussen de sessies door zette Johan-Peter me aan het denken met allerlei vragen over ons bedrijf. Waar wil je als bedrijf naartoe? Wat willen de medewerkers zelf leren? En: met welke vragen kun je daarachter komen? Hij gaf me ook huiswerk mee. Met tips en vragen ging ik zo nu en dan bij ons MT langs. Zo knoopte ik in de periode dat ik de workshop volgde, alle losse eindjes aan elkaar.
 
Meer leerlingen
Johan-Peter en ik hebben samen het BOP voor DTE gemaakt. Daarin staan niet alleen de ambities van het bedrijf en de opleidingswensen van de medewerkers centraal, maar ook de wens om meer jonge vakmensen aan ons te binden. Dit najaar gaan we met het BOP aan de slag. We gaan meer leerlingen aantrekken. Bovendien zullen we met onze medewerkers afspraken maken over de opleidingswensen. Het heeft me verbaasd hoeveel medewerkers zich verder willen ontwikkelen!’
 
Ook behoefte aan OOM-advies? Neem contact op met je regiomanager.