Meer dan 150 gratis trainingen basisvaardigheden

Nieuwsbrief januari

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Meer dan 150 gratis trainingen basisvaardigheden

De digitalisering van de samenleving vraagt steeds meer van ons. Om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan blijven doen, bieden wij je medewerkers nu de mogelijkheid om een gratis training te volgen.

Voor wie moeite heeft met lezen, schrijven, rekenen en/of computerwerkzaamheden, wordt het leven soms behoorlijk lastig. Steeds meer zaken zijn alleen nog digitaal te regelen. Van het afrekenen van je boodschappen tot het aanvragen van een bankpas. En iemand om hulp vragen gaat niet altijd, want kassa- en klantenservicemedewerkers zijn steeds vaker vervangen door zelfscanners en chatbots.
 
Steeds meer gedigitaliseerd
Ook op het werk zijn steeds meer processen gedigitaliseerd. Denk aan het bedienen van machines, het bestellen van onderdelen, het zoeken van storingen of het maken van een werktekening. Computers zijn ook daarvoor natuurlijk heel efficiënt en handig. Maar niet als je moeite hebt met lezen, schrijven of rekenen. Of als je digitale kennis en vaardigheden mist. Dan kan de digitalisering van een vertrouwde handeling het zo ingewikkeld maken dat vermijding op de loer ligt.
 
Keuze uit 150 gratis trainingen
OOM wil medewerkers in het mkb-metaal ondersteunen bij het versterken van hun basisvaardigheden. Zo willen we ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen met de digitalisering en niemand daarin vastloopt. Daarom bieden we je medewerkers nu een gratis training aan. Die kunnen zij zelf kiezen uit meer dan 150 trainingen op het gebied van Nederlandse taal en rekenen en digitale, persoonlijke en vakvaardigheden.
 
Aanvragen?
Medewerkers kunnen de training zelf aanvragen. Dat gaat als volgt:
 
  1. Kies hier een training met een BVH-code uit de cursuscatalogus.
  2. Onthoud de naam en de code (titel)
  3. Download dit aanmeldformulier, vul dit in en mail het naar projectbureau@oom.nl
  4. Zodra we het aanmeldformulier hebben gekregen, mailen we je een ontvangstbevestiging met informatie over de vervolgstappen.
Meer weten?
Meer weten over dit aanbod of vragen over het aanmeldformulier? Bel naar 0172-521 553 of kijk op: oom.nl/basisvaardigheden

Een training volgen over een basisvaardigheid die nu niet wordt aangeboden? Mail de training die je mist naar b.scheuer@oom.nl, zodat we deze kunnen opnemen in het aanbod, want dat wordt binnenkort nog uitgebreid.