De Lepper wint OOM Award Gelderland

Nieuwsbrief januari

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

De Lepper wint OOM Award Gelderland

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Metaalunie District Gelre werd vrijdag de winnaar van de OOM Award Gelderland 2023 bekendgemaakt. De onderscheiding voor het meest actieve metaalleerbedrijf in de regio ging naar De Lepper.
 

De laatste winnaar van de OOM Awards 2023 is bekend: de award voor de regio Gelderland ging vrijdagavond naar allround metaalbedrijf De Lepper. In de verkiezing van de meest actieve (metaal)leerbedrijven van Nederland bleef het bedrijf uit Doetinchem de andere genomineerden Giesen Coffee Roasters en Hencon (beide uit Ulft) voor.
 
Ruimte voor talent
Volgens het juryrapport zetten alle drie de genomineerde bedrijven zich bovengemiddeld in voor opleiden. ‘De Lepper viel extra op vanwege de bewonderenswaardige inzet op coaching en opleiding bij dit relatief kleine bedrijf. Er is ruimte voor ieders talent, er wordt gekeken naar wat iemand kan en welke werkzaamheden daarbij passen. De Lepper geeft veel aandacht aan jong talent vanuit het praktijkonderwijs, maar vergeet ook werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt en zij-instromers niet. Daarnaast heerst er een prettige, ontspannen sfeer op de werkvloer.’
 
Bekijk de video van OOM Award-winnaar De Lepper


Inspelen op veranderende wereld
‘De wereld om ons heen verandert, daar moet je op inspelen’, zegt Thomas Bruggert, mede-eigenaar van De Lepper. ‘En dat doe je onder meer met opleiden. Van stagiairs, maar zeker ook het vaste personeel. Zo maken we elke keer een verbeterslag. Mensen groeien, voelen zich gewaardeerd. Alleen dat is het al waard om op te leiden.’
 
Eindoordeel
De nominaties voor de OOM Awards worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid, het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden en de mate waarin er tijdens het werk geleerd wordt en de stimulans vanuit de werkgever hiervoor. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.
 
Kijk voor meer informatie over de OOM Awards op www.oom.nl.