‘Mijn werkweek is gevarieerder en uitdagender’

Nieuwsbrief februari

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

‘Mijn werkweek is gevarieerder en uitdagender’

Technicus Ronald van den Wildenberg was toe aan een volgende loopbaanstap. Nu volgt hij de cursus hybride techniekopleider en is daarover heel enthousiast. Waarom? Dat vertelt hij je graag zelf.
 

Een hybride techniekopleider combineert zijn of haar baan met lesgeven op een roc of een vmbo. En dat is niet alleen interessant voor het beroepsonderwijs, maar ook voor de werknemer en de werkgever. Waarom? Technicus, praktijkopleider en cursist hybride techniekopleider Ronald van den Wildenberg vertelt.
 
Supercombinatie
‘Ik ondersteun nu 2 dagen per week een docent bij zijn lessen elektrotechniek. De andere 3 dagen werk ik als praktijkopleider bij mijn werkgever Mansveld Techniek in Eindhoven en blijf ik als technicus bij projecten betrokken. Een supercombinatie, als je het mij vraagt. Ik word blij van kennis overdragen. Daarnaast haal ik nieuwe kennis in huis. Alles wat ik leer bij neem ik mee naar Mansveld Techniek. Daar help ik mee een eigen praktijkschool op te zetten om de medewerkers intern op te leiden. Zodat zij zich, net als ik, verder kunnen ontwikkelen én kunnen doorgroeien binnen het bedrijf.’
 
Vergoeding van € 3.500
De cursus hybride techniekopleider bestaat uit 16 tot 18 scholingsdagen (in de namiddag en avond), in een periode van zo’n 10 maanden. Daarbij lopen de deelnemers 80 uur stage bij een roc en/of vmbo in de buurt. De cursus wordt verzorgd door een hogeschool en na afloop ontvangen deelnemers een pedagogisch didactisch diploma (PDD). En, goed om te weten: OOM vergoedt € 3.500 van de kosten per deelnemer.


Iets voor jou of je medewerker?
Kijk hier voor meer informatie en meld je aan voor een online informatiebijeenkomst.
 
Werkzaam in de regio Brabant? Hier vind je informatie over de cursus en de voorlichtingsdagen van Techniekcoalitie Brabant.