Hoe leer jij?

Nieuwsbrief december

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Hoe leer jij?

Daarover gaat het nieuwe Metaaljournaal, boordevol tips om je nieuwsgierigheid te prikkelen, informatie over leerstijlen en suggesties om te leren buiten school.

Want, wie nog denkt dat je naar school moet om te leren, heeft het mis. Leren doen we voortdurend, ons leven lang en overal. In het nieuwe Metaaljournaal lees je hoe iedereen dat weer op een andere manier doet. De een googelt even iets op de smartphone tijdens het werk. De ander vraagt een collega wat zij ervan denkt. En een derde bekijkt ‘s avonds op de bank nog een module van oZone.
 
Verslavend
Hoe dan ook: onderaan de streep maakt het niet uit hoe je leert. Als je het maar doet. Want leren heeft een verslavende werking, vertelt onderzoeker Danae Bodewes in het interview Vooraf. Steeds wanneer jouw nieuwsgierigheid wordt bevredigd, krijg je honger naar meer. En zo word je steeds slimmer, óók buiten school.
 
Goud
Remco Winkelhuis, directeur bij W-Tec special products in Neede, kan daarover meepraten. Het bedrijf ontwikkelde onlangs een supersquad voor Defensie en lijkt daarmee een internationale markt te hebben aangeboord. Toch is het goud van zijn bedrijf de kennis die zijn medewerkers in de loop der jaren hebben opgedaan, en steeds weer overdragen op nieuwe medewerkers. ‘Want die’, vertelt Remco in Metaaljournaal en in deze video: ‘onderwijzen ze op geen enkele school!’


https://www.wilhetweten.nu/w-tec/

Lezersactie
Metaaljournaal uitgelezen? Doe dan nog even mee aan de lezersactie op wilhetweten.nu en maak kans op mooie prijzen. Beantwoord vóór 1 maart a.s. de 4 meerkeuzevragen over de inhoud van het magazine en win een koptelefoon, speaker of zaklamp!  
 
Het nieuwe Metaaljournaal valt binnenkort bij je op de mat. Kun je niet wachten? Kijk hier voor de digitale versie.