Gratis trainingen basisvaardigheden

Nieuwsbrief december

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Gratis trainingen basisvaardigheden

In onze sector werken relatief veel mensen met die moeite hebben met de Nederlandse taal, rekenen en het omgaan met computers. Attendeer hen op ons gratis trainingsaanbod basisvaardigheden en help hen vooruit.

Het lijkt misschien vanzelfsprekend. Dat je kunt lezen, schrijven en rekenen. Dat je op de computer kunt werken, de beginselen van je vak beheerst en weet hoe je je gedraagt in verschillende sociale omstandigheden. Maar dat is het niet voor iedereen. Er zijn allerlei situaties denkbaar waardoor mensen hiaten hebben opgelopen in de ontwikkeling van hun basisvaardigheden. Denk aan gezondheidsproblemen, armoede of een migratieachtergrond.
 
Steeds sneller
Voor mensen met verminderde basisvaardigheden is het lastig om zich te handhaven in de huidige maatschappij. Kennis is steeds belangrijker geworden. Alles moet steeds sneller en efficiënter en veel is geautomatiseerd. Mensen die moeite hebben met de basisvaardigheden, kunnen lastig meekomen. Daardoor lopen zij meer risico op bijvoorbeeld het verliezen van hun baan, op armoede en problemen met hun gezondheid.
 
Basisvaardigheden
De kans is groot dat er ook onder jouw medewerkers mensen zijn die moeite hebben met taal, rekenen en het omgaan met computers. Om hen een handje te helpen, stellen wij van 1 januari 2024 tot en met 30 augustus 2025 een trainingsaanbod basisvaardigheden beschikbaar. Het gaat om trainingen op het gebied van:
  Deze trainingen worden mede gefinancierd vanuit de subsidieregeling MDIEU van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en zijn geheel kosteloos.
 
Je vindt het gratis trainingsaanbod basisvaardigheden op oom.nl/basisvaardighedenVanaf 2 januari nemen wij de aanvragen in behandeling. Het aanbod Nederlandse taal en rekenen is vanaf 8 januari beschikbaar.