In verband met een gepland onderhoud zijn de websites van OOM op woensdag 29 mei vanaf 17:00 verminderd bereikbaar. Excuses voor het ongemak. U kunt uw vraag stellen via info@oom.nl of vergoedingen@oom.nl, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Online introductie voor zonweringmonteurs

Nieuwsbrief december

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Online introductie voor zonweringmonteurs

Voor beginnend zonweringmonteurs waren de opleidingsmogelijkheden in Nederland nihil. Dat is veranderd, nu de eerste 4 gratis e-learnings in oZone staan en er meer zullen volgen.

In iets meer dan een uur kunnen beginnend zonweringsmonteurs ze doorlopen. De 4 nieuwe, compacte e-learnings op leerplatform voor de techniek oZone. Deze afwisselende en interactieve introductie op het vak is vrij toegankelijk voor medewerkers van OOM-bedrijven met een gratis account op oZone. Daarbij is ook een wervende video in oZone opgenomen voor medewerkers die zich willen oriënteren op het vak.
 
Leerpaden voor zonweringmonteurs
Bedrijven kunnen dit materiaal inzetten om mensen te werven en (nieuwe) medewerkers kennis te laten maken met de grondbeginselen van de zonweringmontage. Desgewenst kunnen zij ze opnemen in een leerpad, dat zij met een bedrijfsaccount in oZone zelf kunnen samenstellen voor hun beginnend zonweringsmonteurs. Dat kan door e-learnings uit de openbare bibliotheek toe te voegen, en die eventueel aan te vullen met zelfgemaakte e-learnings. 
 
Gefinancierd door bedrijven
De e-learnings voor zonweringmonteurs zijn ontwikkeld op initiatief van OOM. Dat gebeurde naar aanleiding van een onderzoek naar opleiding en ontwikkeling in de zonweringbranche in 2019, in samenwerking met branchevereniging Romazo. Hieruit bleek dat de opleidingsmogelijkheden voor zonweringsmonteurs zo goed als nihil waren, terwijl de vraag naar zonweringmonteurs sterk groeide. OOM en Romazo hebben toen de bij OOM aangesloten zonweringbedrijven gevraagd of zij hun Ontwikkelbudget wilden inzetten voor de ontwikkeling van e-learnings. Met deze bijdrage van de bedrijven konden deze worden gerealiseerd door deskundigen uit het netwerk van Romazo.
 
Meer e-learnings
Branchemanager Romazo Jeroen de Roos: ‘Het gebrek aan monteurs remt de zonweringbedrijven in hun groei. Je kunt je dus wel voorstellen hoe gelukkig ik ben, dat de bedrijven het belang van samenwerking hebben ingezien en er met deze e-learnings een vrij toegankelijke introductie op het vak beschikbaar is gekomen. Met deze en andere middelen hopen we de instroom een flinke impuls te geven. Ik ben blij dat we dit materiaal met OOM hebben kunnen ontwikkelen en hoop dat we in de toekomst gezamenlijk meer e-learnings kunnen realiseren.’
 
Medewerkers van OOM-bedrijven kunnen kosteloos een account aanmaken in oZone en vinden de e-learnings in de openbare bibliotheek. Benieuwd naar de mogelijkheden van oZone voor jouw bedrijf? Volg een introductie-webinar, de data vind je in onze activiteitenkalender.