In verband met een gepland onderhoud zijn de websites van OOM op woensdag 29 mei vanaf 17:00 verminderd bereikbaar. Excuses voor het ongemak. U kunt uw vraag stellen via info@oom.nl of vergoedingen@oom.nl, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Gratis ontwikkeladvies voor medewerkers

Nieuwsbrief december

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Gratis ontwikkeladvies voor medewerkers

Jouw medewerkers kunnen nu bij OOM terecht voor een kort en kosteloos ontwikkeladviestraject. Waarom dit een kans is die niemand moet laten lopen, vertellen Margriet Bouma, regiosecretaris Oost bij Koninklijke Metaalunie en Jan Heeres, arbeidsmarktcoach bij Gelders Vakmanschap.
 

In het kader van onze actie De metaal leert door kunnen jouw medewerkers nu kosteloos een training volgen op het gebied van digitale vaardigheden, persoonlijke ontwikkeling, communicatie, samenwerken, en nog meer. Maar wist je ook dat zij daaraan voorafgaand een kort en kosteloos ontwikkeladviestraject kunnen doorlopen met een coach in jouw regio? Om van deze unieke mogelijkheid gebruik te maken, kunnen zij zich aanmelden op oom.nl/demetaalleertdoor.
 
Inzicht in ontwikkelingsmogelijkheden
‘En dat moeten zij vooral ook doen’, zegt Jan Heeres. Hij is een van de coaches die medewerkers kunnen boeken voor een ontwikkeladviestraject. ‘Medewerkers kunnen met uiteenlopende vragen bij ons terecht. Denk aan de wens om beter te worden in bepaalde (digi)vaardigheden of een andere functie te bekleden. We hebben 5 uur per medewerker ter beschikking, die naar wens kan worden ingevuld. Na een of enkele gesprekken in het bedrijf, op een neutrale locatie of online geven we inzicht in de mogelijke ontwikkelingsstappen. Zodat de medewerker een onderbouwde keuze kan maken uit het gratis trainingsaanbod van De metaal leert door. Een prachtaanbieding, helemaal als je bedenkt dat zo’n ontwikkeladviestraject anders 500 euro kost en er trainingen ter waarde van 500 tot 2000 euro beschikbaar worden gesteld. Dit lijkt me een kans die niemand moet laten lopen.’
 
Laagdrempelig en efficiënt
Margriet Bouma vult aan: ‘Het aanbod van De metaal leert door komt precies tegemoet aan de behoefte van de metaalbedrijven op dit ogenblik. Digitale vaardigheden worden steeds belangrijker voor de medewerkers. Het is fijn dat zij nu kosteloos een training kunnen volgen op dat gebied. Of gratis kunnen werken aan andere competenties die nu zo hard nodig zijn, zoals communicatie en samenwerken. Ik ben erg blij met het regionale netwerk dat hiervoor is aangelegd. Medewerkers kunnen het ontwikkeladviestraject in hun eigen omgeving doorlopen, met ervaren coaches, die de bedrijven en de opleidingsmogelijkheden in de regio goed kennen. Zij kunnen zich zonder tussenkomst van de werkgever aanmelden voor de adviesgesprekken, die uiteraard vertrouwelijk kunnen blijven. Op deze manier hopen we zowel werknemers als werkgevers laagdrempelig en efficiënt een stap verder te helpen in hun ontwikkeling. Het is echt een mooi aanbod, boven op de bestaande mogelijkheden voor opleiden en ontwikkelen.’
 
Attendeer je medewerkers op het aanbod van De metaal leert door. Het aantal ontwikkeladviestrajecten en trainingen is beperkt, dus wees snel, want OP=OP!