In verband met een gepland onderhoud zijn de websites van OOM op woensdag 29 mei vanaf 17:00 verminderd bereikbaar. Excuses voor het ongemak. U kunt uw vraag stellen via info@oom.nl of vergoedingen@oom.nl, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Extra vergoeding voor leerwerkbedrijven

Nieuwsbrief april

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Extra vergoeding voor leerwerkbedrijven

Leid je een bbl-leerling op of neem je er vóór 31 december 2020 een aan waarvoor je recht hebt op een Leerwerkbijdrage? Vraag dan ook de TAM-regeling van OOM aan; een bijdrage van € 1.250 per leerling om jouw leerwerkbedrijf in de coronacrisis extra te ondersteunen.

OOM heeft veel waardering voor de leerwerkbedrijven in het mkb-metaal. Door leerlingen op te leiden, investeren zij niet alleen in de toekomst van het eigen bedrijf, maar ook in de toekomst van de metaalbewerking. Bovendien nemen onze leerwerkbedrijven hun rol als opleider serieus. Het niveau van de bbl-opleidingen in de metaalbewerking is hoog, net zoals het slagingspercentage. En na het behalen van het vakdiploma krijgen de leerlingen meestal een arbeidscontract aangeboden door de leerwerkbedrijven.
 
TAM
Het opleiden van leerlingen in het bedrijf vergt in deze crisistijd grote inspanningen. Om de leerwerkbedrijven in deze periode extra te ondersteunen, heeft OOM de Tijdelijke Additionele Maatregel (TAM) nieuw leven ingeblazen. De TAM is een eenmalige bijdrage van € 1.250 bovenop de Leerwerkbijdrage, voor bedrijven die een bbl-leerling in dienst hebben of aannemen in de periode van 1 april tot en met 31 december 2020.
 
Beproefde maatregel
Met de TAM investeert OOM fors in de sector. Zo willen we ervoor zorgen dat de instroom van jonge vakmensen in de metaalbewerking tijdens de komende, onzekere periode op peil blijft en de beroepspraktijkvorming van de huidige bbl-leerlingen niet in gevaar komt. De TAM is hiervoor een beproefd middel; tijdens de economische crisis in 2008 zorgde deze maatregel ervoor dat het mkb-metaal -als enige sector in Nederland- het aantal leerlingen op niveau kon houden. Daardoor had de sector veel veerkracht bij het economisch herstel.
 
Aanvragen?
Binnenkort ontvangen alle leerwerkbedrijven die in aanmerking komen voor de TAM, van ons een brief over hoe je die kunt aanvragen. Wil je nu alvast meer weten over de maatregel? Bel of app naar ons Klant Contact Centrum (KCC) op 0172 - 521 555 of mail naar vergoedingen@oom.nl