Activiteit

Slimmer opleiden

Door de huidige krapte op de arbeidsmarkt is het een must om goed te kijken naar welke competenties uw medewerkers al in huis hebben, en welke competenties u (nog) nodig heeft om er verzekerd van te zijn dat uw productie altijd door kan blijven draaien. Slimmer opleiden is noodzakelijk voor elke werkgever in de metaalbewerking.

Spelen technische ontwikkelingen in uw bedrijf een belangrijke rol? Is uw bedrijf, en dus uw medewerkers, klaar voor deze nieuwe toepassingen? Welke doorgroeimogelijkheden zijn er in uw bedrijf? Welk personeel heeft u nu precies in huis?

OOM kan én wil u graag helpen bij het opstellen van een structureel plan waarin u overzicht krijgt van de competities in huis, maar ook de benodigde competenties in de toekomst; een BedrijfsOpleidingsPlan. Dit doen we in een korte informatiebijeenkomst waar we de stappen in een “BOP” zullen toelichten.

Waar begin je? Wat moet er wel of juist niet opgenomen worden in het plan? Hoe moeten de opleidingen ingepland worden? Deze vragen en meer worden in de BedrijfsOpleidingsPlan bijeenkomst beantwoord:


Datum:
28 november
Tijd:
15:30 - 17:30
Locatie:
Van der Valk Hotel Dordrecht
Adres:
Laan van Europa 1600
3317 DB Dordrecht

Inschrijven


Programma:

• “De leercultuurscan”.
Een leercultuur is een organisatiecultuur waarin leren (op de werkplek) wordt gestimuleerd en gefaciliteerd én waar medewerkers zich bewust zijn van het belang van opleiden ontwikkelen. Een leercultuur is dus meer dan het hebben van een opleidingsplan en het verzorgen van een cursus voor de medewerkers.
Deze leercultuurscan geeft u inzicht in de leercultuur van uw eigen organisatie en dient vooral om te onderzoeken op welke manier er een stap naar een (nog) betere leercultuur gezet kan worden

• “BedrijfsOpleidingsPlan”.
Een BOP is een (strategisch) plan met activiteiten gericht op de ontwikkeling van uw personeel en daarmee het bedrijf. Het helpt inzicht te krijgen in de mogelijkheden om de individuele ontwikkeling van uw medewerkers aan te laten sluiten op de ontwikkelingen in het bedrijf (strategie, structuur en cultuur). Het is dus een hulpmiddel om gestructureerd te werken aan de toekomst van het bedrijf en die van de medewerkers. Daarmee stelt een BOP werkgevers in de gelegenheid tijdig voorbereid te zijn op ontwikkelingen in de markt en door met een BOP te werken kunt u ervoor zorgen dat uw medewerkers over de benodigde kennis beschikken.


De workshop is gratis en wordt gehouden op 28 november 2019 in Dordrecht bij het Van de Valk hotel (Laan van Europa 1600).
De bijeenkomst begint om 15.30 uur en eindigt rond 17.30 uur.