In verband met een gepland onderhoud zijn de websites van OOM op woensdag 29 mei vanaf 17:00 verminderd bereikbaar. Excuses voor het ongemak. U kunt uw vraag stellen via info@oom.nl of vergoedingen@oom.nl, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Metaaljournaal kijkt terug

Nieuwsbrief september

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Metaaljournaal kijkt terug

Deze week ontvang je het najaarsnummer van Metaaljournaal. En dat gaat over vroeger. Want toen was alles beter, denken we vaak. Maar klopt dat eigenlijk wel?

Betrap jij jezelf ook weleens op de neiging om ‘vroeger’ rooskleuriger af te schilderen dan het was? Je bent niet de enige. Veel mensen kijken met een nostalgische blik naar ‘die goede oude tijd’.
 
Verandering
In het nieuwe Metaaljournaal houden we die nostalgische bril tegen het licht. Dat levert interessante bespiegelingen op. Onder andere van verschillende collega’s die hun vak vergelijken met vroeger en nu. Als dat iets duidelijk maakt, dan is het wel dat niets blijft zoals het was. De eisen die aan bedrijven en werknemers worden gesteld, veranderen voortdurend.
 
‘Daar kun je voor weglopen of je kunt erin meegaan’, zegt Puck Mulder, chef werkplaats en praktijkopleider bij Bruggeman in Broekland. Bij hem in het bedrijf kozen ze duidelijk voor het laatste. Welke voordelen dat oplevert, zie je in deze video.


 
Lezersactie
Een nieuwe Metaaljournaal betekent ook een nieuwe wilhetweten-winactie. Dus lees het magazine, ga naar wilhetweten.nu en vul vóór 1 december het antwoord op de 4 meerkeuzevragen in. Als je alle vragen goed beantwoordt, maak je kans op mooie prijzen, zoals een 19-delige Leatherman multitool, een coole DAB radio met bluetooth of een militaire LED-zaklamp!
 
Het nieuwe Metaaljournaal valt in de week van 25 september op de mat.