In verband met de splitsing van MN Services, zoals gemeld in onze nieuwsbrief van oktober jl., wordt de premieoplegging voor OOM vanaf 1 januari jl. verzorgd door CoMetec. Hiervoor wordt een nieuw werknemersbestand opgebouwd. Dat heeft enige vertraging opgelopen waardoor uw medewerker mogelijk nog niet zichtbaar is in mijnoom.nl. Als gevolg daarvan kunt u voor de betreffende medewerker nog geen OOM-bijdrage aanvragen of kan de aanvraag nog niet door OOM worden verwerkt. Samen met CoMetec werken wij aan een oplossing. Wij verwachten dat dit voor 1 april verholpen is. U kunt erop vertrouwen dat al uw aanvragen over het eerste kwartaal alsnog kunnen worden ingediend en door ons in behandeling worden genomen. Voor de ontstane vertraging bieden wij u onze verontschuldigingen aan.
Voor vragen kunt u contact opnemen met onze afdeling vergoedingen via: 0172-52 15 55

In kleine stappen steeds duurzamer

Nieuwsbrief september

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

In kleine stappen steeds duurzamer

De weg naar een duurzamer bedrijf is vooral een kwestie van doen. In het nieuwe Metaaljournaal lees je er alles over. En oh ja, je maakt ook meteen kennis met onze nieuwe influencer, Wil van Meeten!

Waarom een influencer? Simpel: om beter te kunnen communiceren met de mensen op de werkvloer. Waar OOM vroeger vooral werkgevers aansprak, richten we ons nu ook op de werknemers. Want voor een lange, gezonde en gemotiveerde loopbaan zijn juist ook zij verantwoordelijk. Wil van Meeten is ontzettend goed in verhalen vertellen en mensen enthousiasmeren. In dit filmpje zie je wat hij precies voor OOM gaat doen.
 

 
Maak het verschil
Verder vind je in het nieuwe nummer van Metaaljournaal veel interessante artikelen over duurzaamheid. Want wist je dat we daar thuis al best goed mee bezig zijn, maar dat de werkomgeving achterblijft? De themareportage laat zien hoe je met een paar relatief eenvoudige veranderingen in het bedrijf al flink verschil kunt maken. Of lees de rubriek In Beeld: hiervoor interviewden we vier collega’s die vertellen hoe zij verduurzamen binnen hun bedrijf.

Glashelder
Een bedrijf waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat, is Metaglas in Tiel. Van zonnepanelen tot een hybride wagenpark en een gezonde leercultuur (ze hebben zelfs eigen academie): al twee keer ontvingen ze het MVO-certificaat van de Koninklijke Metaalunie. We mochten er binnenkijken voor onze bedrijfsreportage.

Boodschappentasje
En natuurlijk valt er nog veel meer te ontdekken in het nieuwe Metaaljournaal. Stijn de Geus, teamleider Duurzame Inzetbaarheid bij FNV Metaal, vertelt hoe je gezond en gemotiveerd kunt blijven werken. Theo en Moes hebben daar in de strip zo hun eigen kijk op. Ook zie je in de rubriek Hoe Werkt hoe het kan dat er na het recyclen van een auto nog maar een boodschappentasje vol restafval overblijft. Kortom, léés dit nummer (en doe het daarna netjes in de papierbak).

Verrassing: het winternummer van Metaaljournaal zal verschijnen met van Meeten himself als hoofdredacteur. Kun je niet wachten? Volg Wil vast op Instagram en YouTube.