In verband met een gepland onderhoud zijn de websites van OOM op woensdag 29 mei vanaf 17:00 verminderd bereikbaar. Excuses voor het ongemak. U kunt uw vraag stellen via info@oom.nl of vergoedingen@oom.nl, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Welke bedrijven winnen de OOM-Awards 2019?

Nieuwsbrief juni

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Welke bedrijven winnen de OOM-Awards 2019?

De eerste nominaties zijn bekend, de juryleden zijn bijna continu op pad en volgende week worden al de eerste onderscheidingen uitgereikt: de OOM-Awards 2019 zijn in volle gang. Maak kennis met de genomineerde bedrijven!
 

De OOM-Awards, de onderscheidingen voor de het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio, worden dit jaar in vijf regio’s uitgereikt. In de regio’s Gelderland, Noord-Holland en Utrecht zijn de genomineerden al bekend, de nominaties voor Zuid-Holland en Noord-Nederland volgen binnenkort. Hierover berichten we in een volgende nieuwsbrief.
 
‘Opleiden is ontzettend belangrijk in de metaal’, zegt ARU-eigenaar Co de Vries, genomineerd in de regio Noord-Holland. ‘Wij hebben nieuwe talenten hard nodig in deze sector. Daarom zetten we de deur wagenwijd open voor leerlingen. We proberen ze de hele breedte van ons werk mee te geven, van verspanen tot constructie. Ik vind het heel mooi als zo’n leerling uiteindelijk dan zijn of haar diploma haalt. Dat geeft echt voldoening. Net als de nominatie voor de OOM-Award: daar zijn we best trots op.’
 


Deze bedrijven zijn genomineerd voor de OOM-Award 2019 (klik voor de video’s):
Gelderland: Bronkhorst High-Tech (Ruurlo), Hewigo (Winterswijk) en L.M.B. Vorden (Vorden)
Noord-Holland: ARU (Assendelft) en Jachtwerf Stofberg (Enkhuizen)
Utrecht: Roxin CNC (Harmelen), OMVE Netherlands (De Meern) en De Nijborg Agri (Renswoude).
 
Criteria nominatie
De nominaties voor de OOM-Awards komen mede tot stand op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven, gaat met hen in gesprek over hun visie op de ontwikkeling van vakmensen en komt vervolgens met een eindoordeel, dat bekend wordt gemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.

Uitreikingen
De eerste uitreiking (Noord-Holland) is op woensdag 5 juni, gevolgd door Gelderland op 7 vrijdag juni en Utrecht op woensdag 19 juni. De winnende bedrijven in Zuid-Holland en Noord-Nederland worden na de zomervakantie bekendgemaakt.