In verband met de splitsing van MN Services, zoals gemeld in onze nieuwsbrief van oktober jl., wordt de premieoplegging voor OOM vanaf 1 januari jl. verzorgd door CoMetec. Hiervoor wordt een nieuw werknemersbestand opgebouwd. Dat heeft enige vertraging opgelopen waardoor uw medewerker mogelijk nog niet zichtbaar is in mijnoom.nl. Als gevolg daarvan kunt u voor de betreffende medewerker nog geen OOM-bijdrage aanvragen of kan de aanvraag nog niet door OOM worden verwerkt. Samen met CoMetec werken wij aan een oplossing. Wij verwachten dat dit voor 1 april verholpen is. U kunt erop vertrouwen dat al uw aanvragen over het eerste kwartaal alsnog kunnen worden ingediend en door ons in behandeling worden genomen. Voor de ontstane vertraging bieden wij u onze verontschuldigingen aan.
Voor vragen kunt u contact opnemen met onze afdeling vergoedingen via: 0172-52 15 55

‘Ik wil dat medewerkers met plezier achter de machine staan’

Nieuwsbrief maart

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

‘Ik wil dat medewerkers met plezier achter de machine staan’

Ruud van Scheijndel is directeur van Innostrument in Barendrecht. Hij vroeg zich af: Hoe kan ik mijn medewerkers beter begeleiden bij hun professionele ontwikkeling? OOM gaf advies.
 

‘De meeste producten die wij bij Innostrument maken, zijn met het blote oog niet goed te zien. Ze zijn zo klein, dat je er een microscoop voor nodig hebt. Het zijn onderdeeltjes die we draaien en frezen voor klanten in de medische, de halfgeleider- en de sensorische industrie in Nederland en Europa.
 

Techneut
In 2009 begon ik Innostrument in mijn garage in Delft. Inmiddels werk ik samen met 14 medewerkers in een nieuw, energieneutraal bedrijfspand in Barendrecht. Ik wil hen zo goed mogelijk faciliteren. Maar: ik ben primair een techneut. Leidinggeven of het omgaan met mensen heb ik geleerd op de werkvloer. Het gevoel bekroop me dat ik niet genoeg oog heb voor de ontwikkeling van mijn medewerkers.
 
Meer structuur
Waar staan ze, waar willen ze naartoe, en wat hebben ze nodig? Dat is toch wat je als leidinggevende wilt weten. Om op die vragen een antwoord te krijgen, had ik behoefte aan handvatten en structuur. Bovendien wilde ik mezelf versterken in het coachen en leren hoe ik mijn personeel mee kan nemen in mijn visie. OOM leek me de meest geschikte partij om me daarbij te helpen.

PPA & Competentiematrix
Na een oriënterend gesprek stelde regiomanager Pieter Langeveld mij een Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) voor, gericht op leiderschap. Dat is een vragenlijst die snel inzicht geeft in hoe je je op je werk gedraagt. Ook stuurde hij me een competentiematrix, waarmee ik de kennis en vaardigheden van alle medewerkers visueel in kaart kan brengen. 

Trainingen
De uitkomst van de PPA was niet verrassend – na 60 jaar ken je je zelf – maar wel verrassend accuraat. Op basis daarvan heb ik aangegeven waarin ik ondersteuning wilde. Pieter adviseerde me een training leidinggeven en een training overtuigen. Die wil ik zeker gaan doen. En ik wil de PPA ook inzetten voor medewerkers, omdat hij goed laat zien waarin zij zich nog kunnen ontwikkelen.

Groeimogelijkheden
Ik werk nu aan de competentiematrix. Voor alle medewerkers vul ik in wat ze kunnen en weten, met het oog op hun functie. En wat daarbinnen de groeimogelijkheden zijn. Dit instrument is precies wat ik zocht. Het geeft me overzicht over de competenties die ik in huis heb. En ik kan het gebruiken om medewerkers te stimuleren of te laten zien hoe ze gegroeid zijn. Dat is handig bij voortgangs- en functioneringsgesprekken.
 
oZone
Dat invullen is best een klus. Ik moet alle werkprocessen ontwarren. Maar dan is de competentiematrix straks wel een houvast bij de instructiemodules die ik wil maken voor oZone, het leerplatform voor de techniek. En bij het bedrijfsopleidingsplan, dat ik ga schrijven. Het OOM-advies heeft me dus uitstekend op weg geholpen.’
 
Vragen op gebied van opleiding en ontwikkeling? Laat je kosteloos adviseren door je regiomanager.