In verband met een gepland onderhoud zijn de websites van OOM op woensdag 29 mei vanaf 17:00 verminderd bereikbaar. Excuses voor het ongemak. U kunt uw vraag stellen via info@oom.nl of vergoedingen@oom.nl, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Op naar een wereld zonder afval

Nieuwsbrief maart

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Op naar een wereld zonder afval

Wil jij dat ook, maar weet je niet hoe? Houd dan je brievenbus in de gaten. Want rond 5 april valt het nieuwe Metaaljournaal op de mat, vol inspiratie over circulair werken.

We kunnen er niet meer omheen. Circulair werken wordt de standaard. Dat is hard nodig, want grondstoffen worden steeds schaarser. Daarnaast is het natuurlijk niet alleen goedkoper om grondstoffen en materialen zo veel mogelijk opnieuw te gebruiken, het is ook beter voor het klimaat. Daarom heeft Nederland zich ten doel gesteld om in 2050 een circulaire economie te zijn, waarin afval niet meer bestaat.
 
Zo word je circulair
In het nieuwe Metaaljournaal vertelt adviseur Marielle Vermunt van Teqnow waarom het zo belangrijk is dat ook jij circulair gaat werken. Je leest allerlei interessante voorbeelden van collega-bedrijven die de daad al bij het woord hebben gevoegd. Enthousiast geworden, maar geen idee hoe het zelf aan te pakken? Dan verdiep je je gewoon in de themareportage Zo word je circulair, waarin het je haarfijn wordt uitgelegd.
 
Win een drone, doe mee met de lezersactie!
Maar ook los van het thema is er weer genoeg te beleven, dit nummer. Zo is er een mooie drone te winnen in de lezersactie als je laat zien wat jij of je medewerkers maken. Je komt in de bedrijfsreportage alles te weten over de geldvernietigingsmachines van Royal Dutch Kusters Engineering. En maakt in Ondertussen op Wilhetweten kennis met bedrijfsleider en student technische bedrijfskunde Dave van Zaanen, die met collega-studenten een digitaal controle- en meetsysteem ontwikkelt voor leidingwerk. Benieuwd? Bekijk dit filmpje.