In verband met een gepland onderhoud zijn de websites van OOM op woensdag 29 mei vanaf 17:00 verminderd bereikbaar. Excuses voor het ongemak. U kunt uw vraag stellen via info@oom.nl of vergoedingen@oom.nl, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Geen cao, geen scholingsgeld

Nieuwsbrief maart

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Geen cao, geen scholingsgeld

Helaas is er nog geen nieuwe cao afgesloten voor de metaalbewerking. Lees hier welke gevolgen dat heeft voor de dienstverlening van OOM.

Sociale partners in de metaalbewerking hebben helaas nog geen nieuwe cao kunnen afsluiten. Daarmee vervalt voor OOM vanaf 1 april 2022 de mogelijkheid om scholingstrajecten financieel te ondersteunen.

Het geld voor onze dienstverlening komt namelijk uit een heffing op de loonsom van werknemers, waarvan de hoogte wordt vastgesteld in de cao. Zolang die er niet is, betaalt u daarvoor geen premie en zijn er dus geen inkomsten.

Hoe verder?
De verwachting is dat een nieuw akkoord opnieuw ruimte geeft om de gehele dienstverlening van OOM te hervatten. Om dan snel te kunnen schakelen worden alle ondersteunings-aanvragen wel verwerkt, maar zonder enige toezegging van middelen.

Wat er ondertussen wél doorgaat
Voorlichting en scholingsadvies staan vaak aan de basis van een opleidingstraject. Deze en andere activiteiten van OOM, zoals bijvoorbeeld het OOM-café voor P&O, gaan ook zonder cao door. Dit geldt ook voor de gratis cursussen van De Metaal Leert Door (de actie die OOM uitvoert met subsidie van de overheid) en de e-learnings van oZone.

Ook voor een aantal (promotionele) evenementen en trajecten is op dit moment geen geld beschikbaar. Kijk voor meer en actuele informatie op oom.nl/cao.