In verband met de splitsing van MN Services, zoals gemeld in onze nieuwsbrief van oktober jl., wordt de premieoplegging voor OOM vanaf 1 januari jl. verzorgd door CoMetec. Hiervoor wordt een nieuw werknemersbestand opgebouwd. Dat heeft enige vertraging opgelopen waardoor uw medewerker mogelijk nog niet zichtbaar is in mijnoom.nl. Als gevolg daarvan kunt u voor de betreffende medewerker nog geen OOM-bijdrage aanvragen of kan de aanvraag nog niet door OOM worden verwerkt. Samen met CoMetec werken wij aan een oplossing. Wij verwachten dat dit voor 1 april verholpen is. U kunt erop vertrouwen dat al uw aanvragen over het eerste kwartaal alsnog kunnen worden ingediend en door ons in behandeling worden genomen. Voor de ontstane vertraging bieden wij u onze verontschuldigingen aan.
Voor vragen kunt u contact opnemen met onze afdeling vergoedingen via: 0172-52 15 55

Genomineerd voor de OOM Award Zuid-Holland

Nieuwsbrief augustus

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Genomineerd voor de OOM Award Zuid-Holland

Kijk even binnen bij de 3 bedrijven die kans maken op de OOM Award Zuid Holland, dé onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio.

Onlangs zijn Vierhout Metaal uit Den Haag, WPS Horti Systems uit De Lier en MEN Techniek uit Rotterdam genomineerd voor de OOM Award Zuid-Holland 2022. Wie van de drie genomineerde bedrijven gaat er met de onderscheiding vandoor? Maak kennis met de genomineerde bedrijven.
 
Vierhout Metaal
Vierhout Metaal is met name actief in constructie en plaatwerk. Eigenaar Erik Vierhout noemt opleiden ‘onmisbaar’. ‘Iedereen kan bij ons een opleiding volgen. Zo halen we samen een nog hoger niveau als bedrijf. Met opleiden maak je zowel je medewerkers als het bedrijf toekomstbestendig. Als iedereen opleidt, hebben we genoeg gemotiveerde jonge talenten voor de hele branche.’
 

 
WPS Horti Systems
‘Opleiden is enorm belangrijk,’ zegt HR-adviseur Jitske Bergsma van WPS, dat systemen ontwikkelt en bouwt voor de tuinbouw. ‘Daarom helpen we onze medewerkers waar het kan om bij te blijven en zichzelf te ontwikkelen. Bijvoorbeeld via stageplaatsen, onze eigen online academy en een nieuw talentenprogramma. We zijn eigenlijk continu in gesprek met alle medewerkers: wat zijn je doelen? Wat wil je ontwikkelen? Zo komen zowel het bedrijf als de medewerkers steeds een stapje verder.’
 

 
MEN Techniek
De derde genomineerde MEN Techniek is vooral te vinden in de Rotterdamse havens, bijvoorbeeld voor reparatie en onderhoud aan schepen, kranen, pijpleidingen en pompen. Praktijkopleider en mede-eigenaar Lucien Tuinfort noemt opleiden ‘essentieel voor elk technisch bedrijf’. ‘Jonge vakmensen zijn schaars, dus zonder opleiden heb je als bedrijf geen toekomst. Daarnaast is het ook gewoon ontzettend leuk om jonge talenten verder te ontwikkelen. Ik heb er heel veel plezier in, het is bijna een hobby voor me. Je krijgt er ook altijd iets moois voor terug.’Vakjury
De nominaties voor de OOM Awards worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.
 
De OOM Award is een initiatief van OOM. Kijk voor meer informatie over de OOM Awards op www.oom.nl. De winnaar van de OOM Award Zuid Holland 2022 wordt bekend gemaakt tijdens de jaarvergadering van de Metaalunie district Zuid-Holland op 23 september.