Duwtje in de rug van €2.500 voor bijscholing

Nieuwsbrief augustus

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Duwtje in de rug van €2.500 voor bijscholing

Medewerkers met maximaal mbo-2 niveau kunnen nu voor €2.500 worden bijgeschoold, zonder dat het de werkgever iets kost. Bovendien worden de gemiste werkuren (grotendeels) gecompenseerd. Hoe dat kan?

Om de kennis en vaardigheden van metaalmedewerkers te vergroten, heeft OOM een overheidssubsidie (REACT-EU) ontvangen. Daarmee kunnen wij 250 werknemers in de sector een gratis cursus aanbieden, ter waarde van maar liefst €2.500 per persoon.
 
Voor wie?
Deze subsidie is bestemd voor alle medewerkers in de metaaltechniek met maximaal mbo-2 niveau, of voor medewerkers die maximaal 130% van het minimumloon verdienen, of 3 jaar voorafgaand aan het traject een werkloosheids- of andere sociale uitkering ontvingen, een arbeidsbeperking hebben of statushouder zijn.
 
Intakegesprek
Nadat je je medewerker hebt aangemeld, neemt de regiomanager contact op voor een intakegesprek. Hij of zij zal een Persoonlijk Ontwikkelingsplan opstellen voor de medewerker en helpen met het uitkiezen van een of meer cursussen.
 
Vergoeding
OOM vergoedt de kosten van de cursus(sen) tot een waarde van €2.500 per persoon, als werkgever kost het je dus helemaal niets. Bovendien worden de gemiste werkuren gecompenseerd met €12,95 per uur.
 
OP=OP
Heb jij medewerkers die wel zo’n duwtje in de rug kunnen gebruiken? Reageer dan snel, want aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst en OP=OP!
 
Hier vind je de voorwaarden voor deze regeling en kun je je medewerker(s) aanmelden.