Ondernemen vanuit nieuw perspectief

Nieuwsbrief september

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Ondernemen vanuit nieuw perspectief

Leer in deze 3-daagse training van OOM, Metaalunie en PKM kosteloos hoe je de strategische koers van je bedrijf verlegt en deel ervaringen met collega-ondernemers.
 

Als ondernemer heb je vast wel eens het gevoel dat je achter de feiten aanloopt. Je hebt het ene vraagstuk nog niet opgelost, terwijl het volgende zich al aandient. In die hectiek schiet de ontwikkeling van een lange(re)termijnvisie er gemakkelijk bij in. Jammer, want die zorgt er nou net voor dat je ook in de toekomst succesvol kunt blijven.
 
Om je op strategisch vlak te ondersteunen hebben OOM, Metaalunie en PKM de 3-daagse training Ondernemen vanuit nieuw perspectief opgezet. In deze training doe je kosteloos nieuwe kennis en inzichten op, waarmee je de wendbaarheid van je bedrijf vergroot en kansen kunt benutten zodra die zich voordoen. Benieuwd? Dit is wat we gaan we doen:
 
Dag 1:
In 3 workshops van 1,5 uur informeren we je over de basistheorie. Willem Zwiers, bedrijfscoach van Metaalunie start met beginselen van het ondernemen. Wat is er zo leuk aan, wat zijn de missie, visie, strategie en doelstellingen van je bedrijf, en in hoeverre sluiten jouw eigen voorkeuren, doelstellingen en vaardigheden daarop aan?
 
Bart Arp, adviseur voor ondernemers in mkb metaal- en technische bedrijven bij PKM vertelt je tijdens workshop 2 over de basisprincipes van forecasting (het voorspellen van de toekomstige marktvraag naar een bepaald product) voor je balans, resultatenrekening en liquiditeiten. Ook leert hij je hoe je nieuw financieel economisch beleid kunt toetsen op haalbaarheid.
 
De laatste workshop van OOM-regiomanager Pieter Langeveld gaat over veranderkunde en leercultuur. Hoe kun je veranderingen in je bedrijf effectief doorvoeren? Hoe neem je je medewerkers mee? Hoe zorg je voor een bedrijfscultuur waarin medewerkers meer initiatief en verantwoordelijkheid nemen? En wat kan een leercultuur voor effect hebben op de interne samenwerking?
 
Dag 2 & 3:
Tijdens dag 2 ga je aan de hand van voorbeelden uit je eigen bedrijf aan de slag met de basistheorie van dag 1. Aan het einde van de dag kun je laten weten of je behoefte hebt aan een specifieke analyse in jouw bedrijf en hoe je dag 3 in jouw bedrijf ingevuld wilt hebben. Je kunt kiezen uit:
 
  • Een bedrijfsscan, waarmee je een scherper inzicht krijgt in de prestaties van je onderneming, de strategische ontwikkelingsmogelijkheden inventariseert en onderzoekt op haalbaarheid.
  • Een analyse van de financiële positie van je bedrijf met een Exceltool, die je inzicht verschaft in de mogelijkheden bij verschillende scenario’s.
  • Een leercultuurscan, die je inzicht geeft in de bedrijfscultuur en hoe deze kan bijdragen aan betere bedrijfsresultaten.
Praktische info
De training vindt plaats op 3 en 17 november van 9.30 tot 16.30 uur bij Metaalunie, Einsteinbaan 1, in Nieuwegein. Voor bij OOM aangesloten bedrijven worden de eerste 2 trainingsdagen geen kosten berekend. Kosten voor de eventuele 3e dag in je bedrijf worden tijdig afgestemd. Mail voor meer informatie naar regiomanager Pieter Langeveld op p.langeveld@oom.nl of meld je direct aan via onze activiteitenkalender.