In verband met een gepland onderhoud zijn de websites van OOM op woensdag 29 mei vanaf 17:00 verminderd bereikbaar. Excuses voor het ongemak. U kunt uw vraag stellen via info@oom.nl of vergoedingen@oom.nl, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

‘Fijn dat we die opleiding niet alleen hoeven te betalen’

Nieuwsbrief oktober

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

‘Fijn dat we die opleiding niet alleen hoeven te betalen’

Mede-eigenaar Gonny Kemper van Maalderink Metaal vroeg OOM om een Persoonlijk Opleidingsplan (POP) voor nieuwe medewerker Marc Wissels. Binnenkort start zijn opleiding. Maatwerk, waarmee hij tot in de puntjes wordt voorbereid op zijn functie.

Ook Maalderink Metaal in Zelhem heeft last van het tekort aan vakmensen. Het allround metaalbedrijf met 6 medewerkers probeerde van alles om zijn personeelsbestand uit te breiden met een CNC-verspaner, maar zonder resultaat. Tot het in juni jl. een oproepje plaatste op Facebook.
 
CNC-ervaring
Marc Wissels had op een melkveehouderij gewerkt, wel eens gelast en hout verspaand. Zijn bescheiden CNC-ervaring weerhield hem er niet van om op de oproep te reageren. De functie leek hem leuk en bood de vastigheid die hij zocht.
 
Maatwerk
Na een geslaagd sollicitatiegesprek zocht Gonny contact met een docent van Anton Tijdink Techniekopleidingen in Terborg en met de regiomanager van OOM. Met hen, de andere directeur en Marc besprak ze wat de beste route was om Marc op te leiden tot CNC-verspaner. Uit dat gesprek destilleerde de regiomanager een POP dat helemaal bestaat uit maatwerk.
 
Contract
Nu wordt Marc vanaf 1 november opgeleid tot CNC-verspaner. Hij gaat daarvoor eerst 8 weken fulltime naar Anton Tijdink Techniekopleidingen. Daarna gaat hij 4 dagen per week aan het werk bij Maalderink, om nog 20 weken 1 dag per week naar school te gaan. Na zijn opleiding wacht hem een fulltime jaarcontract, met de intentie dit om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd.
 
Jobstart
‘Zo’n opleiding is behoorlijk duur,’ zegt Gonny. ‘Het is fijn dat we die niet alleen hoeven te betalen, maar dat ook het UWV en leerwerkloket Opijver een duit in het zakje doen. En OOM natuurlijk. Want zodra Marc hier een contract heeft, vragen we bij OOM een Jobstart aan. Met die regeling kunnen medewerkers zonder achtergrond in de techniek worden opgeleid voor een technische functie in een mkb-metaalbedrijf.’
 
Vertrouwen
‘In Marc hebben we veel vertrouwen. Hij toont inzet en motivatie. We zien hem straks al helemaal onze draai- en freesmachines programmeren en af en toe eens lassen. Ondanks het tekort aan technici is het door zo’n regeling als de Jobstart dus nog steeds mogelijk om aan goed opgeleide medewerkers te komen.’
 
Ook een kosteloos OOM-advies voor uw medewerker(s)? Neem contact op met uw regiomanager.