Begeleid de vakmensen van morgen

Nieuwsbrief oktober

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Begeleid de vakmensen van morgen

Vakkanjers helpt scholieren om hun technisch talent te ontdekken en hun 21st century skills te ontwikkelen. Lees hier hoe ook jij een bijdrage kunt leveren aan dit programma voor de vakmensen van morgen.

Om de continuïteit van je bedrijf te kunnen garanderen, moet je ook in de nabije toekomst kunnen beschikken over voldoende goed opgeleide medewerkers. Vakkanjers bied je nu de kans om in contact te komen met de vakmensen van morgen en een bijdrage te leveren aan hun ontwikkeling.
 
Stimuleren van de instroom
Vakkanjers is een programma van de opleidingsfondsen A+O Metalektro, Wij Techniek en OOM, dat is opgezet om de instroom van goed opgeleide vakmensen te stimuleren. In dit programma werken scholen en bedrijven samen aan het verbeteren van de technische vaardigheden en de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers; scholieren vanaf groep 7 tot en met het vierde jaar van het voortgezet onderwijs. Vakkanjers wordt uitgevoerd door Platform Talent voor Technologie.
 
Jubileumeditie
Vakkanjers staat elk schooljaar in het teken van een ander maatschappelijk vraagstuk. Dit schooljaar is het thema de Olympische- en Paralympische Spelen. De editie 2024-2025 is een bijzondere jubileumeditie, met een jaar bomvol activiteiten. Deze staat helemaal in het teken van de ruimtevaart en wordt geopend door niemand minder dan astronaut André Kuipers.
 
Samenwerken met een bedrijfscoach
Vakkanjers vraagt scholieren om in het kader van het thema innovatieve ideeën te ontwikkelen en praktijkgerichte oplossingen te bedenken voor een urgent en realistisch probleem: de zogenaamde ‘challenge’. Daarbij werken de scholieren van een school samen met een bedrijfscoach. Dat is iemand uit het regionale bedrijfsleven die vanuit eigen kennis, kunde en ervaring de teams begeleidt en inspireert. Samen met de docent verzorgt de bedrijfscoach de kick-off, geeft feedback op de ontwerpen en is jurylid tijdens de schoolfinale.
 
Investeer in jong technisch talent en word bedrijfscoach. Ga naar vakkanjers.nl voor meer informatie en meld je aan.