‘PPA geeft helder beeld van je functioneren’

Nieuwsbrief november

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

‘PPA geeft helder beeld van je functioneren’

Femke van den Heuvel was begin dit jaar nog planner, met enkele administratieve taken op hr-gebied. Een Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) van OOM overtuigde haar werkgever van haar potentieel. En daarom is ze nu fulltime medewerker personeelszaken.

Of ze even tijd had voor een gesprek, vroeg haar werkgever Hans Timmermans haar dit voorjaar. Zijn bedrijf, ASK Renovatie in Weert, groeide. En hij wilde weten of zij verschillende taken op het gebied van personeelszaken van hem zou willen overnemen. Zoals de sollicitatie- en voortgangsgesprekken met de 25 medewerkers en het begeleiden van nieuw personeel.
 
Specialisatie hr
Nu had Femke, voor ze in 2020 bij het renovatiebedrijf van kozijnen en deuren kwam werken een mbo-opleiding juridische dienstverlening afgerond met als specialisatie hr. Dus ja, dat wilde ze wel. Maar of ze daar zo aan het begin van haar loopbaan ook de juiste competenties voor had, dat was nog even de vraag.
 
Digitale vragenlijst
Hans Timmermans nam contact op met OOM-regiomanager Marcellino Kat, en vroeg hem om een Persoonlijke Profiel Analyse voor Femke. Een digitale vragenlijst, die inzicht geeft in de persoonlijkheid en het werkgedrag van medewerkers door kwaliteiten, functioneren en motivatoren te toetsen. Met dit instrument wilde hij bevestigd zien dat ze over voldoende vaardigheden beschikte om de zwaardere hr-taken uit te kunnen voeren.
 
Sterktes en zwaktes
Nu houdt ze samen met de bedrijfsleider de sollicitatie- en voortgangsgesprekken, en begeleiden ze nieuwe medewerkers. ‘Ik vind het leuk om mensen op de juiste plek tot bloei te laten komen. Zo’n PPA geeft snel een helder beeld van hoe je functioneert in je werk, en waar je sterktes en zwaktes liggen. Je leert jezelf beter kennen, en weet welke functies bij je passen. Bovendien krijg je advies over hoe je je verder zou kunnen ontwikkelen. Ik ben blij dat mijn werkgever me een PPA heeft aangeboden.’
 
Aan de slag met de opleiding en ontwikkeling van je medewerkers? Vraag je regiomanager kosteloos om advies.