Naar meer vrouwen in de metaalbewerking

Nieuwsbrief juni

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Naar meer vrouwen in de metaalbewerking

Met de resultaten van deze vragenlijst maken we de metaalbewerking toegankelijker voor vrouwen. Doe je mee? Invullen kost je een kwartiertje.
 

Binnen de metaalbewerking zijn 15 van de 100 medewerkers vrouw waarvan 4 van de 100 in een technische functie. Daarmee bungelen we als sector onderaan de ranglijst als je kijkt naar de man-vrouwverhouding van medewerkers binnen bedrijven. En dat is raar. Want binnen onze sector is net zoveel werk voor vrouwen als voor mannen.
 
Meer vrouwen betekent een oplossing voor de krapte en werkdruk die we met elkaar ervaren. Uit onderzoek weten we bovendien dat een evenwichtige verdeling tussen mannen en vrouwen zorgt voor:
 
  • meer creativiteit
  • meer kennis en ervaring
  • een betere aansluiting op de klant
  • een beter imago
  • meer omzet, en
  • meer instroom van personeel
OOM wil graag dat er meer vrouwen voor de metaalbewerking kiezen. Welke aanpassingen zijn nodig om de sector toegankelijker te maken voor vrouwen? Door deze vragenlijst in te vullen, help je ons om deze informatie te achterhalen. De resultaten delen we dit najaar met de sector.
 
Doe je mee? Vul hier de vragenlijst in.
Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 15 minuten. De gegevens worden anoniem verwerkt. Invullen kan tot 31 augustus 2024.
 
Meer informatie over dit onderzoek? Tips waar we als sector aan kunnen werken om de toegang voor vrouwen te vergroten? Mail beleidsmedewerker Linda Roessen via l.roessen@oom.nl.