OOM Summerschool

Nieuwsbrief juni

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

OOM Summerschool

Grote kans dat ook jij deze zomer dichter bij huis blijft dan anders. Gelijk heb je. Want wat is leuker dan vanonder je eigen parasol gratis en voor niets je (vak)kennis bij te slijpen?
 

Heb jij na de lockdown ook minder behoefte om in de komende zomervakantie in een vliegtuig te stappen, een campingtoilet te delen of zij-aan-zij op het strand te liggen? Geef je ook de voorkeur aan de rust van je eigen huis en tuin? Misschien heb je dan ook wel tijd voor een leuke online training, zodat je na de zomervakantie weer helemaal up to date op je werk verschijnt.
 
Uitgebreid aanbod
Het aanbod van de OOM Summerschool is deze zomer groter dan ooit. Echt op allerlei gebied kun jij je vakkennis en soft skills online bijspijkeren. Is het tijd om je vakkennis af te stoffen? Kan jouw zakelijk Duits wel weer eens een opfrisbeurt gebruiken? Of wil je je leidinggevende capaciteiten versterken? Je kunt het zo gek niet bedenken, of je vindt er in de etalage van onze cursuscatalogus een training over. En het mooiste is: die zijn óf gratis, óf wij vergoeden maar liefst 75 procent van de kosten!
 
4 voorbeelden
Benieuwd naar het aanbod? Om je te inspireren vast 4 interessante voorbeelden:
 
Coachen op de werkplek
Heb jij de taak om nieuwe medewerkers, leerlingen of stagiairs te begeleiden naar het zelfstandig uitvoeren van bepaalde taken? Dan is de module Coachen op de werkplek in oZone iets voor jou. Als coach help je een ander om zelf tot oplossingen of inzichten te komen. Maar wanneer zet je deze manier van begeleiden in? Welke rol heb je in het leerproces van de ander? Hoe kun je iemand het beste coachen en wat doe je daarbij vooral wel of niet? Volg deze gratis module van 17 minuten en je weet het! Ga naar oZone.nl, maak een account aan en starten maar!
 
Solid Works
Wil je zelf ook producten gaan tekenen of ontwerpen? Dan is het 3D-ontwerpprogramma Solid Works een onmisbare tool. In onze cursuscatalogus vind je verschillende cursussen Solid Works voor de beginnende en de gevorderde gebruiker die je online kunt doen, met hulp op afstand. Wij vergoeden daarvoor nu 75 in plaats van 50 procent van de kosten vanuit de PTT. Benieuwd? Ga naar cursuscatalogus.nl, bekijk ons ‘75 procent vergoed-aanbod’, kies een training en vraag de extra vergoeding aan op mijnoom.nl.  
 
Materiaalkunde
Waarom scheurt materiaal tijdens het buigen of lassen? Waarom roest het of juist niet? Of er nu ontworpen, gelast, verspaand, vervormd of gemonteerd wordt: in de gehele metaalverwerkende industrie krijg je hiermee te maken. Wil jij weten metaal zich op een bepaalde manier gedraagt? Volg dan de vaktechnische e-learning Materiaalkunde, die we je in samenwerking met CRAFT Education gratis kunnen aanbieden. Het gaat om een volwaardige opleidingsmodule op mbo -3 niveau, met een studiebelasting van 18 uur. Doen? Je kunt je hier inschrijven voor de opleidingsmodule, waarna je een link ontvangt waarmee je kunt beginnen. 

Basisworkshops voor beginnend praktijkopleiders
Ben je beginnend praktijkopleider met weinig of geen ervaring in het begeleiden van mbo-studenten? Met deze basisworkshops van SBB start je goed voorbereid met het nieuwe schooljaar. De interactieve bijeenkomsten duren 1 à 1,5 uur. Deelname is kosteloos. Je kunt naar wens een of meerdere modules volgen. Naast de workshops kun je in je eigen tempo een e-learning volgen. Zoals de modules 'Objectief oordelen en feedback geven' en 'Maatwerk bieden in begeleiding'. Bekijk hier de workshops en de e-learnings.

Nog niet uitgeleerd? Op oom.nl/summerschool vind je nog veel en veel meer online trainingen. Gratis, óf met een vergoeding van 75 procent.