Bekijk de actuele sectorcijfers op oom.nl

Nieuwsbrief juni

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Bekijk de actuele sectorcijfers op oom.nl

Op onze website vind je een schat aan kwantitatieve informatie over de metaalbewerking. Lees waarom deze cijfers ook voor jou interessant kunnen zijn en neem eens een kijkje!

Op onze website vind je de ‘sectorcijfers’; kwantitatieve informatie over de arbeidsmarkt en het (beroeps)onderwijs in de metaalbewerking. Deze data zijn afkomstig van bronnen zoals het CBS, de Kamer van Koophandel, DUO en onze eigen database. Ze worden door een bureau voor ons verzameld en twee keer per jaar geactualiseerd. Met deze cijfers hebben we de sector goed in kaart; we kunnen ontwikkelingen er tijdig mee signaleren en daar als het nodig is op inspelen.
 
Regio’s vergelijken
Deze sectorcijfers kunnen ook voor jou interessant zijn. Daarom delen we ze graag op onze website. Onder het kopje Sectorcijfers kun je verschillende dashboards openen met kwantitatieve informatie over bijvoorbeeld het aantal gediplomeerde leerlingen van een bepaalde opleiding, de samenstelling van werknemers, of de arbeidsmarktmobiliteit. Je kunt de data opvragen per OOM-regio, arbeidsmarktregio of voor heel Nederland en de regio’s met elkaar vergelijken.
 
Interessante feitjes
Onlangs hebben we de sectorcijfers weer geactualiseerd. In de komende tijd zullen we deze cijfers grondig analyseren. Interessante ontwikkelingen zullen we in de komende nieuwsbrieven met je delen. Maar voor we daarmee van start gaan, alvast een paar interessante feitjes:
 
Wist je al dat:
  • Ten minste 45 procent van de werknemers al langer dan 8 jaar in de metaalbewerking werkzaam is?
  • Werknemers die gediplomeerd zijn, aanzienlijk vaker in de sector werkzaam blijven?
  • Steeds meer werkgevers een vergoeding voor het opleiden van hun werknemers (PTT) aanvraagt?
  • Al ruim 400 werknemers een eigen profiel op de OOM-website hebben aangemaakt?
Benieuwd naar de sectorcijfers? Bekijk de mogelijkheden.
 
Natuurlijk verzamelen we ook data over het gebruik van onze regelingen en de effecten daarvan. Omdat we deze cijfers graag van een context voorzien, staan deze niet op oom.nl, maar kun je ze opvragen bij onze beleidsadviseur a.bosma@oom.nl.