In verband met een gepland onderhoud zijn de websites van OOM op woensdag 29 mei vanaf 17:00 verminderd bereikbaar. Excuses voor het ongemak. U kunt uw vraag stellen via info@oom.nl of vergoedingen@oom.nl, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

‘Super, hoe OOM ons bij de hand heeft genomen’

Nieuwsbrief juli

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

‘Super, hoe OOM ons bij de hand heeft genomen’

VIERBOER in Swifterbant bestaat nog maar 3 jaar. In die periode is de leverancier van aluminium kozijnen hard gegroeid. Mede-eigenaar Richard Boer vertelt hoe OOM bijdraagt aan het succes.
 

In 2019 besloten we ons eigen bedrijf voor aluminium kozijnen te beginnen. Ik had al ervaring in de gevelbouw, mijn compagnons Mareg en Simon werkten in het productiebedrijf voor aluminium kozijnen van Maregs ouders.
 
Direct al in de eerste 2 jaren realiseerden we een droomomzet. Maar wel met extreem hard werken. Daarom hebben we in 2021 meer medewerkers aangenomen. Nu hebben we 30 man op de loonlijst en 16 flexkrachten in de montage. De omzet is verdubbeld.
 
Niets formeel
Een bedrijfstakvoorlichter van OOM, die langskwam om voorlichting te geven over OOM, zei dat we als beginnend bedrijf met groeiambities de regiomanager eens moesten bellen voor advies. Toen heb ik Anton Verlaan gebeld.
 
Ik zie hem zo’n drie tot 4 keer per jaar. Als hij in de buurt is, komt hij langs, drinken we een bak koffie, en praten over het bedrijf. Niets formeels, ik hoef er geen uren voor in te plannen. Maar hij daagt me uit en zet me aan tot nadenken.
 
Strategisch overleg
Een voorbeeld? Anton heeft me laten inzien dat we als managementteam niet zozeer bezig moeten zijn met in het bedrijf werken, maar met voor het bedrijf werken. Dat houdt in dat we niet helemaal op moeten gaan in de projecten, maar vooral de grote lijnen moeten bewaken.
 
In het kader daarvan heeft hij geadviseerd om regelmatig tijd met het managementteam in te plannen voor strategisch overleg. Nu houden we elke 2 weken een managementoverleg en plannen we jaarlijks een 2-daagse voor onze plannen op de lange termijn. Dat bevalt heel goed.
 
Anton heeft ons ook geholpen met het opstellen van functieprofielen voor onze productiemedewerkers. Ik zag daar eerst niet de noodzaak van in, maar merk nu hoe handig ze zijn als het gaat om salariëring en het opstellen van vacatureteksten.

Betrokken
Anton begrijpt precies waar ik mee bezig ben. Hij denkt mee op strategisch vlak en houdt in de gaten of ik doe wat ik van plan ben. Hij komt bij veel bedrijven, en heeft veel voorbeelden van wat wel en niet werkt. Hij is heel betrokken en stuurt bijvoorbeeld reminders als er subsidies beschikbaar zijn. Als ik terugkijk hoe OOM ons aan de hand heeft genomen, dat vind ik dat helemaal super.’