Nieuw op oZone: Leerpad Gieten

Nieuwsbrief juli

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Nieuw op oZone: Leerpad Gieten

Sinds kort worden ook de basisbeginselen van het gieten uit de doeken gedaan op leerplatform oZone. Waarom dit Leerpad Gieten een absolute must is voor potentiële en aankomend medewerkers in de gieterijtechniek, lees je hier. 
 

Wie wilde weten of de gieterijtechniek iets voor hem of haar was, stond tot voor kort voor een uitdaging. Over de werkzaamheden in gieterijbedrijven was nauwelijks informatie te vinden. Hetzelfde gold voor de basale vakkennis van het gieten. Met de lancering van het Leerpad Gieten op oZone is daarin verandering gekomen.

Stevige introductie op het vak
In de openbare bibliotheek van dit leerplatform voor de techniek vind je nu 3 nieuwe modules voor potentiële en aankomend gieterijmedewerkers, te weten:
  • Introductie Gieten
  • Coquillegieten
  • Hogedrukgieten
Dit leerpad, dat binnenkort nog wordt uitgebreid met een module Zandgieten, is een stevige en complete introductie op het vak. Zo worden uiteraard de verschillende giettechnieken en de diverse grond- en hulpstoffen behandeld, maar is er ook veel aandacht voor een gezonde en veilige werkomgeving en wat te doen in het geval van calamiteiten.

Leren in de praktijk
Voor gieterijmedewerkers worden in Nederland niet of nauwelijks opleidingen aangeboden. Gieterijbedrijven hebben veel moeite om aan vakmensen te komen en werken veel met flexkrachten. Over het algemeen moeten de nieuwe medewerkers het vak in de praktijk leren. Daarom hadden gieterijbedrijven behoefte aan een toegankelijke inleiding op de branche en op het vak.

Met hulp van experts
Het Leerpad Gieten is ontwikkeld op initiatief van OOM en A+O Metalektro, na overleg met brancheorganisatie Metaal Gieterij Bedrijven (MGB) en met de hulp van experts uit verschillende gieterijbedrijven. Voor de financiering is gebruik gemaakt van de SLIM-subsidieregeling.

Benieuwd naar het Leerpad Gieten? Maak een account aan of log in op oZone.