‘Zo’n adviestraject geeft snel resultaat’

Nieuwsbrief augustus

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

‘Zo’n adviestraject geeft snel resultaat’

Om de snelle groei van LV Trading goed te kunnen begeleiden, vroeg directeur Marjolein de Ruiter van LV Trading in Bergambacht OOM om advies gericht op leiderschapsontwikkeling.

‘Stel, je hebt een bedrijfspand dat moet worden voorzien van stroom. Dan dien je daarvoor een verzoek in bij een energieleverancier. Is deze akkoord? Dan levert deze vervolgens spanning van het middenspanningsnet. Dat is wisselspanning van ca. 10.000 volt. Die kun je niet zomaar gebruiken. Die moet worden omgevormd tot een bruikbare spanning met een transformatorstation.
 
LV Trading bouwt die transformatorstations voor klanten zoals bedrijven, gemeentes en dierentuinen. Wij verzorgen het hele proces; van de begeleiding van het contact met de netbeheerder tot het plaatsen van het station tot het onderhoud. Daarnaast verkopen en verhuren we nieuwe en gebruikte stroomtransformatoren, generatoren en koelmachines.
 
Groei begeleiden
Met de toenemende vraag naar transformatorstations groeit ook ons bedrijf. Ons management moet mee-ontwikkelen en de groei begeleiden. Maar hoe doe je dat goed en efficiënt? Dat vraagstuk heb ik voorgelegd aan de regiomanager van OOM. Want, al ervoeren we niet direct grote knelpunten; we konden wel wat advies gebruiken op het gebied van leiderschapsontwikkeling.
 
De regiomanager raadde ons aan om alle 5 leden van het managementteam een Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) te laten doen. De resultaten van die vragenlijst geven inzicht in iemands persoonlijkheid. Zo leer je van jezelf en elkaar wat voor type je bent volgens het DISC-model en waarom je reageert zoals je doet. Ook aandachtspunten komen bovendrijven. Zo weet je waaraan je als individu en als team kunt werken.
 
Coachgesprekken
De regiomanager adviseerde ons vervolgens om een coach in de arm te nemen. Met hem hebben we bekeken aan welke punten we als team wilden werken. Een van de dingen was de verbetering van de communicatie onderling. Daarvoor hebben we de vergaderstructuur aangepakt. Daarna legde hij ons de vraag voor hoe we onze zakelijke doelen beter zouden kunnen bereiken door aan onszelf te werken. Nu kunnen leidinggevenden als ze willen zelf gesprekken inplannen, om daarover op individueel niveau met de coach te sparren.
 
Zo’n adviestraject geeft snel resultaat. De gesprekken met de coach zijn een goede stok achter de deur en vreemde ogen dwingen. We hebben nu 5 teamafspraken gehad en er is veel meer structuur in het bedrijf. We hebben de bedrijfsdoelstellingen helderder voor ogen en de interne communicatie is verbeterd. Het managementteam staat als een huis, dus verdere groei zie ik met vertrouwen tegemoet.’
 
Vraag OOM kosteloos om advies. Neem contact op met je regiomanager.