In verband met een gepland onderhoud zijn de websites van OOM op woensdag 29 mei vanaf 17:00 verminderd bereikbaar. Excuses voor het ongemak. U kunt uw vraag stellen via info@oom.nl of vergoedingen@oom.nl, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Praktijkopleidersdagen 2023

Nieuwsbrief augustus

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Praktijkopleidersdagen 2023

Benieuwd hoe je als praktijkopleider kunt bijdragen aan het behoud van leerlingen en vakmensen voor de techniek? Schrijf je dan in voor een van de Praktijkopleidersdagen 2023 dit najaar.

Elk jaar organiseren we samen met A+O Metalektro en Wij Techniek de Praktijkopleidersdagen. Dat doen we om praktijkopleiders de gelegenheid te geven om op een laagdrempelige manier hun vakkennis te vergroten en collega’s te ontmoeten.
 
Daarbij proberen we zoveel mogelijk in te spelen op de actualiteit. Het onderwerp van de Praktijkopleidersdagen 2023 is daarom ‘Behoud is het nieuwe werven’. Bijna alle techniekbedrijven hebben last van het tekort aan vakmensen. Wat kunnen we doen om leerlingen en vakmensen te behouden voor de techniek? En wat kun jij daar als praktijkopleider aan bijdragen?
 
Inspirerend programma
Tijdens de Praktijkopleidersdagen bieden we een interactief én inspirerend programma over dit onderwerp. Met sprekers, diverse workshops en netwerkmomenten. Zo zal filosoof, cabaretier en keynote speaker Paul Smit ingaan op de vraag: Wat maakt dat mensen ’s ochtends met plezier naar hun werk of studie gaan? Welke elementen zijn belangrijk als het gaat om werk- en leerplezier?
 
In de interactieve workshop Generatieproeverij krijg je inzicht in de verschillende generaties en de vooroordelen daarover. In de workshop van SBB leer je hoe je ervoor zorgt dat studenten jouw bedrijf weten te vinden en er na hun opleiding in dienst blijven. En in de workshop van Recroot steek je op wat de kracht is van een goed inwerkprogramma.
 
Data en locaties
De Praktijkopleidersdagen 2023 vinden plaats op:
  Je bent van harte uitgenodigd om op een van deze data aanwezig te zijn. De Praktijkopleidersdagen duren (anders dan voorgaande jaren) van 10 tot 16:30 uur en voor de lunch wordt gezorgd. Deelname is gratis, maar schrijf je wel even in.

Bekijk het volledige programma op www.praktijkopleidersdagen.nl en meld je aan.