In verband met een gepland onderhoud zijn de websites van OOM op woensdag 29 mei vanaf 17:00 verminderd bereikbaar. Excuses voor het ongemak. U kunt uw vraag stellen via info@oom.nl of vergoedingen@oom.nl, wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Durf te dromen!

Nieuwsbrief juni

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Durf te dromen!

Hoe zou jouw ideale loopbaan eruit zien, als je even geen rekening hoeft te houden met praktische bezwaren? In het nieuwe Metaaljournaal lees je alles over dromen (en het realiseren ervan:).
 

Net voor de zomervakantie ligt Metaaljournaal weer bij jou op de mat. Stop dit magazine alvast in je koffer, zodat je je straks op je strandstoel kunt laten inspireren door de dromen van je collega’s. Die van Thijs de Jong bijvoorbeeld, monteur van havenkranen, die een Oost-Duitse douaneboot uit 1957 restaureert. Of die van instrumentmaker Elo, alias Woman Machinist, die op Instagram strijdt voor meer meiden in de metaalbewerking. En ga vooral ook zelf aan de slag met de themareportage, die je stimuleert om vrijuit te fantaseren en je helpt om jouw droom met een stappenplan concreet te maken.
 
Focussen en volhouden
Natuurlijk is dat niet altijd zo gemakkelijk als het lijkt. Op de weg van droom naar daad kom je meestal wel wat hindernissen tegen. Dat het dan loont om te focussen en vol te houden, vertellen de geïnterviewden in de rubriek In beeld. Zoals Winny Diender -ooit leerling in het speciaal onderwijs- die door in zijn droom te geloven en door te zetten directeur werd van een eigen metaalbewerkingsbedrijf. En zo bevat het nieuwe Metaaljournaal nog veel meer verhalen waaruit blijkt dat het de moeite waard is om dromen na te jagen. Ook voor jou. Lezen dus, dat droomnummer!

Het zomernummer van Metaaljournaal wordt rond 5 juli bezorgd. Je vindt het magazine dan ook op wilhetweten.nu.