Versterk je werkgeversmerk

Nieuwsbrief februari

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Versterk je werkgeversmerk

Hoe zorg je ervoor dat je voor je huidige en toekomstige medewerkers zo aantrekkelijk mogelijk bent als werkgever? Dat kom je te weten in de trainingen Employer Branding 1 & 2, die binnenkort ook in Twente worden aangeboden.
 

Niet iedereen kent het begrip employer branding. Daarom even een korte uitleg. Employer = werkgever, branding = positionering. Employer branding gaat dus over jouw bedrijf als werkgeversmerk. Over hoe jij bekend wilt staan als werkgever. Bij de mensen die mogelijk bij je willen komen werken of stagelopen. Maar ook bij je huidige medewerkers. Wie of wat wil je voor hen zijn? En: hoe breng je dat duidelijk voor het voetlicht?
 
Waarom employer branding?
Als je helder naar buiten kunt brengen waarin jouw bedrijf zich als werkgever onderscheidt, helpt je dat bij het vinden en binden van medewerkers. Met een ‘sterk werkgeversmerk’ is de kans niet alleen groter dat (nieuwe) medewerkers voor jouw bedrijf (blijven) kiezen. Het nieuwe talent dat je aantrekt past ook beter bij je bedrijf. En dat is precies wat je wilt, nu de arbeidsmarkt krapper is dan ooit.
 
Aan de slag?
Om je te informeren over de fijne kneepjes van employer branding, heeft OOM met de Metaalunie Academie 2 trainingen opgezet die we je nu kosteloos kunnen aanbieden.
 
1 – Bouw een sterk werkgeversmerk
Na deze training weet je wat employer branding inhoudt en wat je op dit terrein wilt bereiken. Je kunt formuleren waarin jouw bedrijf zich onderscheidt als werkgever, hebt een profielschets van medewerkers die passen bij jouw bedrijf de komende jaren en kent de communicatiemiddelen die je kunt inzetten voor het werven van nieuwe medewerkers. Bovendien weet je door de workshop van OOM op deze trainingsdag hoe een leercultuur kan bijdragen aan het behoud van je medewerkers en hoe je de leercultuur in jouw bedrijf kunt versterken.
 
2 – Nieuwe werknemers vinden en collega’s binden
In deze training gaat het over de ‘werken-bij-website’ en hoe je die gebruikt als basis voor je wervingsactiviteiten. Je ontvangt concrete materialen voor het bouwen van een sterk werkgeversmerk en leert de beginselen van het storytellen. Ook krijg je tips om aan de slag te gaan met onder andere social media, vacaturedatabases en open dagen en leer je hoe je de wervingscultuur in jouw bedrijf kunt stimuleren. 
 
Aanmelden?
De trainingen duren van 9.00 tot 17.00 uur en ze zijn ook los van elkaar te volgen. Meestal vinden de trainingsdagen plaats in het pand van de Metaalunie in Nieuwegein, maar op 3 en 4 april worden ze ook georganiseerd in de regio Twente.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op onze activiteitenkalender.