‘We kijken nu welke loopbaanstap wel mogelijk is’

Nieuwsbrief mei

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

‘We kijken nu welke loopbaanstap wel mogelijk is’

Petra Hardeman, directeur bij Las- en Constructiebedrijf Erdi in Zaandam, zag in haar werknemer Aniel Kanhai niet de opvolger van haar chef werkplaats. Ze vroeg OOM te onderzoeken welke mogelijkheden er wel voor hem zijn in haar bedrijf.
 

17 jaar geleden begon Aniel Kanhai bij Erdi als constructiebankwerker. In al die jaren volgde hij allerlei trainingen op het gebied van lassen, hydrauliek en pneumatiek. Nu is hij constructiebankwerker, lasser en lasinspecteur. En vervangt hij wanneer dat nodig is de chef werkplaats.
 
En dat was nodig, de laatste tijd. Want de chef werkplaats viel eind vorig jaar uit om gezondheidsredenen. Daarna deed hij een stapje terug, om met het oog op zijn naderende pensioen plaats te maken voor een opvolger. Aniel Kanhai verving hem langdurig. Uit die taak haalde hij zoveel voldoening, dat hij Petra Hardeman vroeg of hij in aanmerking kon komen voor de functie.
 
Persoonlijk opleidingsplan
Maar helaas. ‘We zagen in hem niet de nieuwe chef werkplaats’, zegt Petra. ‘Al begrepen we door zijn vraag wel dat hij zich graag verder wilde ontwikkelen.’ In overleg met Aniel nam ze contact op met regiomanager Anton Verlaan van OOM. Zodat ze samen konden onderzoeken welke loopbaanstap wel mogelijk is.
 
De regiomanager nam een Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) af en maakte een overzicht van alle trainingen en cursussen die Aniel ooit volgde voor het opstellen van een Ervaringscertificaat (EVC). Zo maakte hij inzichtelijk over welke eigenschappen, kennis en vaardigheden hij beschikt. Op basis daarvan schreef hij een Persoonlijk opleidingsplan (POP) met opleidingssuggesties.
 
Werken met plezier
‘Natuurlijk was het in eerste instantie teleurstellend,’ zegt Aniel. ‘Maar: ik ga met plezier naar mijn werk. Ik heb 60 leuke collega’s en wordt goed behandeld. Bovendien maken we mooie producten, zoals verkeersborden, verzinkbare palen en zitbanken voor de openbare ruimte. Ik ben 54 en moet nog zo’n 15 jaar werken. Dat doe ik graag bij Erdi, maar ik heb wel behoefte aan meer uitdaging.’
 
Binnenkort heeft hij een gesprek met de regiomanager over zijn POP. ‘Ik ben benieuwd waar hij mee komt. Dan weet ik naar welke trainingen op welk niveau ik kan kijken. We hebben het al gehad over de automatisering van het magazijn, of een cursus voor tweede man in de werkplaats. Maar wat het ook wordt; het is heel fijn dat ik de gelegenheid krijg om me verder te ontwikkelen.’
 
Ook een gratis OOM-advies? Neem contact op met je regiomanager.