‘Grote kans dat we vaker online gaan leren’

Nieuwsbrief juli

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

‘Grote kans dat we vaker online gaan leren’

Ons online cursusaanbod viel bij Slijptechniek IJmond in Beverwijk in goede aarde. Drie medewerkers volgen een mbo-module van Craft. DGA i.o. Annemiek de Putter vertelt hoe dat bevalt.

27 jaar geleden begon mijn vader Slijptechniek IJmond, een slijperij voor gereedschappen. Vandaag de dag slijpen en vervaardigen we in het bedrijf allerlei soorten hardmetalen (speciaal) gereedschappen voor klanten in de luchtvaart- de automotive en de kunststoffenindustrie in Nederland en België. Daarnaast verhandelen we gereedschappen. Mijn man Ruben, mijn broer Bas en ik nemen het bedrijf in de nabije toekomst over.
 
Technisch tekeninglezen
Een van onze 25 medewerkers, een leerling nog, stuitte onlangs op het online cursusaanbod van OOM en attendeerde ons daarop. Een mooie kans. We hebben bekeken welke cursussen voor onze personeelsleden in aanmerking zouden komen, en onze medewerkers gevraagd of hiervoor interesse was. Nu volgen de leerling, een startende vertegenwoordiger en Ruben alle drie de mbo-module technisch tekeninglezen van Craft.
 
Op eigen tempo
Die opleidingsmodule is zeker geen eitje. Het is leuk om te zien dat ze er alle drie in een ander tempo doorheen gaan. De leerling heeft al enige basiskennis, is gewend aan leren en gaat vlot door de stof. De vertegenwoordiger komt niet uit de branche. Hij heeft er meer moeite mee, maar heeft het geluk dat hij de tijd heeft om zich er goed in te verdiepen; de cursus is namelijk een jaar toegankelijk. Voor mijn man is het ook leerzaam; hij wil echt kennis opdoen om straks met mij en mijn broer het bedrijf over te kunnen nemen. Hij vindt het een goede cursus, ook voor mensen die al langere tijd in de praktijk werken.
 
Grijp die kans
De kans is groot dat we meer online gaan leren. Het bevalt prima en het is goed te combineren met werk. Nog niet alle cursisten hebben de training afgerond, maar ik merk nu al dat deze ze helpt om sneller te werken omdat ze meer kennis hebben en minder hoeven te vragen. De cursussen worden bij ons in principe buiten werktijd afgerond, maar je merkt dat de medewerkers onderling een goede discussie weten te voeren over de inhoud.

Een kritische noot? Een medewerker mist soms een toelichting wanneer hij een fout antwoord invult bij een toets, en vindt het jammer dat hij geen certificaat krijgt aan het einde van de cursus. Maar over het algemeen zijn ze heel tevreden en raad ik andere bedrijven zeker aan om deze kans bij OOM te grijpen.’ 
 
Ook een online cursus voor jouw medewerkers? In onze cursuscatalogus bieden wij nu talloze trainingen waarmee je medewerkers online hun vakkennis of soft skills kunnen versterken. Gratis of met een vergoeding van 75 procent.