DIGI-Pioniers

DIGI-Pioniers

Door technologische ontwikkelingen zoals digitalisering en kunstmatige intelligentie verandert ons werk snel. Misschien merk je er zelf nog weinig van, maar er zijn al collega’s die voorop lopen: ‘Ons hoofd tolt van de mogelijkheden.’

Het gonst in de Nederlandse maakindustrie: bedrijven moeten investeren in Industry 4.0. Want alleen als zij hun productieprocessen verbeteren met nieuwe technologieën, kunnen zij concurreren met bedrijven in lagelonenlanden. Een voorbeeld van dit soort nieuwe technologieën zijn slimme, digitale oplossingen zoals machines met sensoren die data verzamelen (digitaliseren). En machines die met elkaar communiceren zonder dat er een mens aan te pas komt (Internet of Things). En autonome systemen, zoals zelfrijdende voertuigen die zelf de meest optimale route kiezen door een bedrijfshal en van koers veranderen als ze een obstakel identificeren (kunstmatige intelligentie).

Digitalisering creëert kansen voor elk beroep. Van hr-medewerker tot engineer, van sales- tot assemblagemedewerker: iedereen kan er zijn voordeel mee doen. Kijk maar eens hoe je collega’s hier onder de technologische mogelijkheden naar hun hand zetten en laat je inspireren.