Stage- en Leerwerkbijdrage schooljaar 2018/2019

Nieuwsbrief juni

meld je aan voor onze e-mail nieuwsbrief

Stage- en Leerwerkbijdrage schooljaar 2018/2019

De Stage- en de Leerwerkbijdrage voor het schooljaar 2018-2019 zijn vastgesteld door het OOM-bestuur. Wat verandert er aan deze regelingen? Brenda Scheuer, manager van onze afdeling Vergoedingen vertelt.

‘Aan de Stagebijdrage verandert niets’, vertelt Brenda Scheuer. ‘De vergoeding blijft hetzelfde: er geldt een maximale bijdrage van € 40 per leerling per werkweek, voor maximaal 20 werkweken per schooljaar.’ Toch is er wel een vernieuwing doorgevoerd in de regeling voor het komende schooljaar. De Stagebijdrage, die eerder alleen gold voor leerlingen van het vmbo, mbo en hbo, kan nu ook worden aangevraagd voor havo- en vwo-stagiairs. ‘Wij zien steeds vaker havo- en vwo-leerlingen die een snuffelstage komen doen. OOM wil deze ontwikkeling graag ondersteunen, want er is een grote behoefte aan hoger opgeleiden in de metaalbewerking.’
 
Leerwerkbijdrage
Ook voor de Leerwerkbijdrage geldt dat aan de vergoeding niets verandert. Afhankelijk van de opleidingsroute vergoedt OOM het leerbedrijf maximaal € 2.300 tot € 3.800 per jaar, per leerling.
‘Toch is er wel een kleine wijziging doorgevoerd’, aldus Brenda Scheuer. ‘Leerlingen die direct instromen in een niveau 4 opleiding, komen nu voor maximaal 4 in plaats van 2 jaar in aanmerking voor een Leerwerkbijdrage. De reden daarvoor is dat er vaker direct wordt ingestroomd in niveau 4 opleidingen, zonder dat eerst een niveau 3 opleiding is gedaan. De Leerwerkbijdrage is daar nu op aangepast.’
 
Nu al aan te vragen
Meer informatie over onze Stagebijdrage en onze Leerwerkbijdrage vind je op onze website. Beide regelingen zijn nu al voor het komend schooljaar aan te vragen via www.mijnoom.nl.