OOM café voor mechanisatiebedrijven

OOM-café voor mechanisatiebedrijven

Als je in je eigen bedrijf veel ballen tegelijk in de lucht moet houden, blijven de personeelszaken misschien wel eens liggen. Toch heeft het zin om je regelmatig af te vragen hoe jouw medewerkers optimaal kunnen functioneren; ze zijn immers het kapitaal van je bedrijf. Bovendien staat de mechanisatiebranche voor een aantal zeer specifieke uitdagingen op het gebied van opleiden en ontwikkelen.

 
Om bedrijven te ondersteunen organiseert OOM zogenaamde OOM-cafés voor mechanisatiebedrijven: een 4-tal laagdrempelige bijeenkomsten in de regio waar je, onder begeleiding van een professional en een thema, praktijkervaringen deelt met collega-ondernemers. De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers.
 
De eerste bijeenkomst vindt plaats op een vergaderlocatie in de regio. Daar bepaal je gezamenlijk de data en locaties van de volgende bijeenkomsten (bij voorkeur bij de deelnemers op het bedrijf). De bijeenkomsten duren in principe van 16.00 uur tot circa 20.30 uur, inclusief een maaltijd.
 
Deelname aan het OOM café voor mechanisatiebedrijven kost €350,-. Dit wordt volledig vergoed vanuit het Ontwikkelbudget.
 

Wat levert een OOM café op?

  • netwerk en praktijkverhalen
  • inzicht in jouw personeelsbeleid
  • samenvatting bijeenkomsten, checklists, do’s and don’ts
  • specifiek afgestemd op de behoefte van mechanisatiebedrijven

Bijeenkomst 1, Startbijeenkomst

Je ontmoet de begeleider en de andere deelnemers. Gezamenlijk maak je afspraken over de data, tijden en locaties van de volgende drie bijeenkomsten. Hierna ga je met elkaar in gesprek over de uitdagingen op het gebied van opleiden en ontwikkelen in jouw bedrijf.
 

Bijeenkomst 2, Technologische ontwikkelingen

Met welke technologische ontwikkelingen hebben de bedrijven te maken in de nabije toekomst? Boerderijen worden ‘mensarmer’, elektrotechniek, gps-techniek en drones worden belangrijker. Mensen die machines en de software kunnen onderhouden blijven belangrijk, maar welke skills zijn daarvoor nodig? Welke eisen stelt dat aan (nieuwe) vakmensen? En hoe zorg je ervoor dat je (oudere) medewerkers de technologische ontwikkelingen kunnen bijbenen?
 

Bijeenkomst 3, Instroom en uitstroom

Door het zware fysieke werk, de werkdruk, de arbeidstijden en wellicht ook het gebrek aan doorgroeimogelijkheden stromen verlaten veel medewerkers uit de leeftijdscategorie 35 t/m 40 jaar de branche. Daarnaast is het heel lastig om aan ervaren vakmensen te komen. Daarbij is de instroom van bbl-leerlingen is te laag. Wat kun je hier aan doen? Heb je wel eens nagedacht over nieuwe doelgroepen zoals havisten? Is deeltijd werken een idee? En wat zijn de doorgroeimogelijkheden in jouw bedrijf?
 

Bijeenkomst 4, Klantcommunicatie

Gestreste klanten die eisen stellen en soms hun frustratie op medewerkers afreageren. In piekperiodes - in de zaai-/oogsttijd als machines weer aan het werk moeten – hebben bedrijven in de mechanisatie hier regelmatig mee te maken. Tegelijkertijd worden door de steeds professionelere klant meer communicatieve vaardigheden van je medewerkers verwacht. Duidelijk communiceren is dus essentieel voor een goed contact met klanten, maar zeker ook binnen het bedrijf. Hoe gaan jouw medewerkers om met lastige klanten? En beschikken ze eigenlijk wel over de juiste communicatieve vaardigheden?
 

Deelnemen of meer informatie?

Kijk in onze activiteitenkalender voor een activiteit bij jou in de buurt of  bel met OOM op 0172 - 521 500.