F-TOP

F-TOP

Het Fries Technisch OpleidingsPlatform (F-TOP), een  samenwerkingsverband van meerdere partijen, kan u helpen om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Dat doen wij kosteloos, met gebruik van subsidies en samen met u!

Goed personeel is schaars. Daar weet u als werkgever alles van. Toch staat er veel potentieel aan de kant, technisch personeel dat wel de ervaring heeft maar misschien net niet die vaardigheden in huis heeft die u zoekt. 
 

Hoe werkt het? 

  • F-TOP zet twee arbeidsmarktcoaches in met ruime kennis van de technische arbeidsmarkt en technische beroepen. Zij gaan met u in gesprek om de vacature in kaart te brengen en zoeken daar vervolgens een geschikte kandidaat bij. 
  • Vervolgens gaan de coaches in gesprek met de kandidaat om na te gaan welke kennis en vaardigheden moet worden bijgebracht. 
  • Daarna maken zij met de werkgever en de kandidaat een opleidingsplan.

Opleidingskosten vergoed

Bedrijven ontvangen per geplaatste kandidaat €3.500,- om de kosten van scholing en begeleiding te dekken. 

Welke scholing er nodig is, is afhankelijk van uw vraag en behoefte. Soms zal het gaan om basisvaardigheden, een andere keer om zeer specifieke kennis die je alleen op de werkplek kunt leren.
 

Proefplaatsing

Wij weten dat het in technische beroepen vaak gaat om het aanleren van vaardigheden en verkrijgen van inzicht. Dat vraagt om een tijdsinvestering van beide partijen. Kandidaten kunnen, als ze voldoen aan de voorwaarden, via een proefplaatsing maximaal 2 maanden met behoud van uitkering die meters maken. U kunt dan meteen goed beoordelen of de kandidaat voldoet. Voorwaarde is wel dat er een contract van minimaal een half jaar volgt.
 

Heeft u interesse?

Bent u nu of op (korte) termijn op zoek naar een nieuwe collega en bent u ge├»nteresseerd in wat het project F-TOP voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op met ons op 
via F-TOP@uwv.nl 
of bel meteen met onze arbeidsmarktcoaches:
  • Callista de Vrij (06 - 31 77 96 50)
  • Henk Rozenboom (06 - 11 72 35 81)