Gastlessen

Gastlessen

Waarom een inspirerende gastles verzorgen.

Het opdoen van praktijkervaring door leerlingen is belangrijk voor het ontwikkelen van toekomstig technisch talent. Ook uw bedrijf kan hieraan bijdragen, het is een uitstekend middel om jongeren kennis te laten maken met de wereld van techniek en technologie. Het bedrijf krijgt de mogelijkheid om met enthousiasme over het eigen bedrijf te vertellen en te laten zien met welke passie mensen daar werkzaam zijn.
Scholen zoeken bedrijven die een gastles willen verzorgen, maar bedrijven kunnen ook  aangeven dat zij een gastles willen verzorgen.
 

Een gastles geven.

Een gastles duurt meestal 1 lesuur (50 minuten). Meer informatie over het geven van een gastles vind u op deze pagina
 

Hoe kunt u zich aanmelden?

Gastlessen, zó geregeld maakt het voor bedrijven makkelijk om in contact te komen met het voortgezet onderwijs en een gastles of bedrijfsbezoek te organiseren. U geeft als technisch bedrijf aan welke activiteiten u biedt, hoe vaak en wanneer. In een paar minuten kunt u een bedrijfsprofiel aan. Als uw aanbod aansluit bij een wens van een school, dan is de match zo gemaakt.
 

U bent aangemeld, en dan?

U ontvangt een activatie-link en komt uit op uw profielpagina. U vult uw adresgegevens, uw bedrijfsgegevens en aanbod verder in, zodat uw bedrijf zichtbaar wordt voor de scholen.

Hoe completer uw profiel, hoe beter een aanvraag van een school matcht met uw aanbod. Dit kan u altijd aanvullen. De school doet een aanvraag en samen met hen wekt u aan een goede inhoud van de gastles. Natuurlijk wordt u daarbij ondersteund!
 

Extra ondersteuning.

Wilt u graag een gastles geven, maar weet u nog niet precies hoe je een groep jongeren enthousiasmeert? Volg dan de training ‘Het geheim van een goede gastles’. U krijgt handvatten en inspiratie voor succesvolle gastlessen. Tijdens de interactieve training krijgt u antwoord op de volgende vragen:
  • Wie zijn deze leerlingen en hoe krijg ik hen enthousiast?
  • Hoe ga je om met een groep leerlingen?
  • Hoe geef je een gastles of bedrijfsbezoek vorm en welke inhoud vertel je?