Activiteit

Hoe zorgen cobots voor duurzame inzetbaarheid van uw personeel

Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt wordt het steeds meer uitdaging om met behulp van digitalisering en nieuwe technologieën uw processen te optimaliseren, maar ook uw vakmensen duurzaam inzetbaar te houden.

Bij de aanschaf van machines ligt de nadruk vaak op de nieuwe technologie waardoor sneller en efficiënter kan worden geproduceerd. Maar ook de menselijke factor is een niet te onderschatten onderdeel daarvan.

Cobots zorgen voor duurzame inzetbaarheid van uw personeel
Een voorbeeld is het werken met cobots. Cobots, of ‘robotarmen’ kunnen de productiviteit van medewerkers en de flexibiliteit van het productieproces vergroten. Vaak ligt hierbij de nadruk op de techniek, maar eigenlijk is de samenwerking medewerker-cobot veel belangrijker.
Maar hoe zet je de cobots nu in binnen je bedrijf? En hoe zorg je ervoor dat medewerkers hiermee aan de slag gaan en de voordelen in zien. Want de inzet van cobots kan zorgen voor minder zwaar werk en maakt het werk afwisselender voor uw medewerkers.

Hoe u dit kunt aanpakken?
Tijdens deze bijeenkomst worden de verschillende aspecten behandeld en wordt u geïnspireerd om hier zelf in het eigen bedrijf mee aan de slag te gaan. Ton Bos, directeur/eigenaar van WeCobot, neemt u mee in de wereld van de cobots en de winst die het u als ondernemer kan opleveren.

Vervolgens laten we een aantal ondernemers aan het woord over hoe zij omgaan met de inzet van cobots/robots in hun productieproces. Willem Schra, directeur bij Kampstaal BV, vertelt hoe zij dit hebben aangepakt. En Raymond van den Bosch, opleidingscoördinator bij Tosec, geeft een toelichting op hun eigen praktijkcase als het gaat om opleidingen bijvoorbeeld. Welke knelpunten zijn ze tegengekomen? Welke oplossingen hebben ze toegepast? En welke tips en trics hebben ze voor u.

Voor wie?
De bijeenkomst is bedoeld voor directeur-eigenaren en bedrijfsleiders die zich bezig houden met procesoptimalisatie en -verbetering, en medewerkers die zich bezig houden met HR-vraagstukken binnen het bedrijf.


Datum:
21 februari
Tijd:
14:30 - 18:00
Locatie:
Teqram
Adres:
Schoenerweg 4
8042 PJ Zwolle

Inschrijven


• 14.30 uur / Ontvangst met koffie en thee bij Teqram
• 14.45 uur / Welkom namens Metaalunie en korte aftrap door Roy van Enkhuijzen (dagvoorzitter)
• 15.00 uur / Strategisch kijken naar de samenwerking tussen mens en techniek in jouw maakbedrijf door Ton Bos, directeur-eigenaar WeCobot en Willem Schra, operationeel directeur bij Kampstaal BV
• 16.00 uur / Rondleiding bij Teqram
• 17.00 uur / Hoe werkt dit in de praktijk van een bedrijf? Hoe neem je je personeel hierin mee? Presentatie door Raymond van den Bosch van opleidingscoördinator Tosec/Teqram
Wat kunt u zelf morgen al doen? Wat kan OOM voor u betekenen? Diana Agterbos praat u bij.
• 17.30 uur / Wrap up door Roy van Enkhuijzen
• 17.35 uur / Afsluiting bijeenkomst met drankje en hapje