De sociale partners in de metaalbewerking hebben helaas nog geen nieuwe cao kunnen afsluiten. Daarom garandeert OOM voorlopig alleen financiële ondersteuning van scholingstrajecten die vòòr 1 april '22 zijn aangevraagd en gestart. Nader bericht hierover volgt uiterlijk begin maart. Kijk voor meer informatie op: oom.nl/cao

Activiteit

Passie voor leerlingen?!

Als praktijkopleider (of -begeleider) heb je een passie voor het begeleiden van jouw leerlingen. Je wilt het beste voor ze en daar doe je veel voor. Heel veel. Terwijl je het al zo druk hebt. Maar soms glippen de leerlingen je door de vingers. En dat is frustrerend want elke leerling telt in de techniek.

Onderzoek heeft ons laten inzien dat uitval van leerlingen veelal door onvoorziene omstandigheden komt: te weinig tijd, een te hoge werkdruk, slechte communicatie met school, thuis of binnen het bedrijf, te veel afgeleid door andere zaken, te veel andere prioriteiten of een ‘rugzakje’ van de leerling. Het helpt om hoofdzaken van bijzaken te scheiden. Ook heb je behoefte aan concrete informatie om je leerling beter te kunnen begeleiden. En dát zijn nu juist de ingrediënten van deze praktijkopleidersbijeenkomst: het voorkomen van ‘gedoe’ én antwoorden op je meest prangende vragen!


Datum:
27 januari
Tijd:
15:30 - 19:30
Locatie:
Roermond
Adres:
Kasteel Hillenraedtstraat 1
6043 HA Roermond

InschrijvenEr is ook ruimte om te sparren met collega praktijkopleiders en docenten vanuit de betrokken school. We starten om 16.00 uur met een korte inleiding en gaan daarna praktisch aan de slag in kleinere groepen met verschillende praktijkgerichte onderwerpen. Halverwege nemen we de tijd voor een fijne maaltijd. En de volgende dag ……… is je passie weer helemaal terug!